Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

Seçmen Yemiyor

Gözlerinizi kapayınız ve bir an için ülkede HDP diye bir partinin olmadığını düşününüz.

Nasıl hissetmeye başladınız kendinizi?
İyi değil mi?
Öyle ya beka sorunu sıfır!
Bölünme korkusu yok..

Peki siyaset kulvarında neler olurdu HDP olmasaydı?
Sadece kuru gürültü değil mi?
Kılıçdaroğlu o yana, Erdoğan bu yana..

Oysa HDP'nin varlığından özellikle iktidar partisi oy toplamaya çalışıyor. Seçmene terör diyor bölünme diyor beka sorunu diyor oy almaya çalışıyor.

Terörle mücadele bugün başlamadı ki taa 84 yılından itibaren devam etmektedir.
35 yıldır terörle mücadelede havanda su dövmekten başka bir şey elde edilememiştir. Gelmiş geçmiş iktidarlar terörü destekleyen ülkelerden başlamış olsalar bugün terörü konuşmaz olacaktık.

Gene de geç kalınmış değil. Bütün siyasiler terör konusunda aynı noktada birleşerek teröre destek veren ülkelerle dıyaloğa geçerek uluslararası platfrom'da çözülmelidir. Böyle bir noktada birleşme yoksa kimse kusura bakmasın hiç bir siyasi parti terörün sona etmesini istemiyor demektir.

Bırakalım uluslararasını, HDP'nin kapatılması için hiç bir siyasi parti meclise önerge vermiyorlar.
İlginç değil mi?

Madem HDP bölücü terör örgütü uzantısı bir parti olduğunu söylüyorsun kapatın gitsin. "Biz demokratik ülkeyiz, parti kapatmak doğru değil" realitesine bağlayarak kapatma girişiminde bulunmuyor ve sırf oy devşirmek uğruna HDP'yi kullanmaya çalışıyorsanız seçmen sandıkta en iyi dersi verecektir size.

HDP ülke genelinde örgütlenmiş bir ülke partisi olmuş olsaydı kimsenin itiraz etme hakkına sahip olmazdı. Bu parti tıpkı diğer partilerde olduğu gibi küresel sermaye desteğiyle hayata geçirilmiş ve üstelik anayasa kurallarına aykırı olmasına rağmen meclise girmesi sağlanmıştır.

"Terör terör" diyeceğimize bu partiyi meclise sokan güçleri sorgulayalım.
Anayasada 'Türkiye Cumhuriyeti'nde etnik bir parti kurulamaz ve faaliyet gösteremez' deniyor, siz anayasaya rağmen böyle bir partinin kurulmasına izin veriyorsunuz!
Kim izin veriyor, neden izin veriyor bunları sorgulamanız gerekmez mi?
Üstelik hem terör uzantısı deniyor (ki İmrali'nin heykelini dikeceğiz deniliyor, terör uzantısı olduğunu doğruluyor) peki neden savcılar harekete geçmiyor bu partinin kapatılması için merak ediyorum doğrusunu isterseniz.
Üstelik de bu partiye herkesin ödemiş olduğu vergilerden ödenek veriliyor seçim propagandalarında kullanılmak üzere..

Bu adamlar nasıl bir rejim uyguluyorlar anlamış değilim. Lahana turşusunu yememesi gerekirken yaz boyunca kış aylarında yemek için lahana turşusunu kuruyor.

Ben bu beka meselesinin bu seçimlerde fazla tutmayacağına inanıyorum. İstanbul ve Ankara'yı gene AKP alacaktır diye düşünmekle birlikte ülke genelinde yüzde 10'lara varabilecek bir oy erezyonuna uğrayacağını ve bunun da ortalama 2 yıl içinde ülkeyi erken seçime götüreceğini öngörüyorum..

Seçmen yemiyor artık.
 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..