Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Seçtiğimize pişman etmeyin

Bu gün kentlerimiz 5 yıllık süre için yeni başkanlarını seçti. Tüm yerleşim birimlerinin  başkan ve meclis üyelerine başarılar diliyorum. Biz halk olarak kendilerini seçtik,şimdi size beklentilerimizi bir defa daha hatırlatmak istiyoruz.

Sevgili Başkanlarım;

Kentlerimizin üst ve altyapıları ile çevre kalitesini arttıracağınız, tarihsel ve kültürel değerleri  koruyacağınız ve çağdaş mekanlar oluşturacağınıza, stratejinizin ben değil biz olacağına, katılımcılığı destekleyen, kentsel sorunları toplumun tüm taraflarının  mutabakatı ile çözeceğinize inanmak istiyoruz.

Şeffaf, hesap veren, demokratik denetime açık olan, gücünü halktan aldığı için sadece halka hesap veren başkanlar olacağınıza inanıyoruz.

İnsan onuruna yakışan, sağlıklı bir çevrede yaşamımızı sürdürmek için  çalışacağınıza inanıyoruz. Biz kent yaşayanlarının vereceğiniz hizmetlere ulaşma hakkına sahip olduğumuz düşüncesinde olarak hareket edeceğinize inanıyoruz.

Kent ile ilgili tüm kararlarınızı halka açık toplantılarla alacağınıza, bu sürece katılması  gereken STK ları  karar mekanizmasının içine alacağınıza inanıyoruz.

Kentlerimizde  kamu yararına aykırı plan değişikliklerini yapmayacağınıza inanıyoruz. Planlamaların önce insan ilkesi doğrultusunda yapılacağına inanıyoruz.

Kaçak yapılaşmayı engelleyeceğinize, mevcut kaçak yapıların olduğu bölgelerde sağlıklı konutlar üreterek  halkın sağlıklı konutlarda oturmasını sağlayacağınıza inanıyoruz.

Ulaşım hizmetlerini ve bu konu ile ilgili planlamaları insan odaklı yapacağınıza ve  bu hizmeti bir kamusal hizmet olarak göreceğinize inanıyoruz.

Hukuka saygılı, kamu yararını gözeten, kentin çıkarlarını ön planda tutan bir politika izleyeceğinize inanıyoruz.

Biz yerleşim bölgelerinde yaşıyan bireyler olarak yukarıda sıraladığımız inançlarla sandığa gidip, sizleri seçtik. Oylarımızı da bu inançla sizlere verdik.

Şunu unutmayın;

Kentlerimize ihanet ederseniz, ulaşılmaz olursanız ve halktan uzaklaşırsanız, Mart 2019 göz açıp kapayıncaya kadar gelir  o gün karşımıza çıkacak yüzünüz olmaz.

Çünkü bunları sizlere  hatırlatırız.

Diclegül MENEKŞE

 
Toplam blog
: 18
: 66
Kayıt tarihi
: 20.02.14
 
 

2008 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan Mezun oldum. İşletme..