Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '19

 
Kategori
Müzik
 

Seden Gürel ve Sanatı

Seden Gürel kimdir? Seden Gürel şimdi ne yapıyor? Seden Gürel evlendi mi?
 
   Eskiden bir Seden Gürel vardı hatırladınız mı? Eskiden dediysem çok değil. En son 2008 yılında "Bir Nefes" albümünü yaptıktan sonra müzik piyasasından çekilen Seden Gürel'den bahsediyorum. Neredeyse bütün şarkılarını ezbere bildiğim tek sanatçıdır kendisi. Hayran kitlesi genellikle 80'li yıllarda doğmuş olan Sevgili Seden Gürel'in sanırım yaşı en küçük olan hayranı benim. Çünkü benim doğduğum yıl içerisinde kendisi "Hesaplaşma" albümü ile piyasadaydı. Seden Gürel'in benim için yeri her zaman ayrıdır ve çok özeldir. 
 
   Kısaca Seden Gürel hakkında bilgi vermem gerekirse Sedat ve Semra çiftinin kızı, İrem ve Emre'nin de biricik annesidir. Aynı zamanda kendisi Ankara doğumludur. Gerçek mesleği Mimarlıktır. Çevirmenlik ve yanılmıyorsam bir dergide editörlük yapmıştır. Birden fazla dil bilmektedir.
 
   Anlayacağınız müzisyenliğinin yanı sıra çok da donanımlı bir sanatçıdır kendisi. Melih Kibar orkestrasında da çalışmıştır. Eski eşi Müzisyen Aykut Gürel ile birlikte İREMRECORDS'u kurmuştur. Şimdilerde şirketle kızı İrem ve kızının babası Aykut Gürel ilgilenmektedir. Yonca Evcimik'in "Bırak Ellerimi" şarkısının sözlerini yazmıştır. 1986'da Eurovision'a katılacak iken sınavlarından dolayı yerine Candan Erçetin gitmiştir. 90'lı yıllarda yayınlanan "Bir Başka Gece" programının jenerik şarkısını söylemiştir. Neslihan Yargıcı'nın tasarladığı büyük, beyaz şapkalı kostümüyle bir devrin "Mantar Şapkalı Kadın"ı olmuştur. "Bum Bum, Olmaz Dostum, Aklımı Çelme" gibi şarkılarıyla doksanlı yıllarda en popüler dönemini yaşamıştır. 1996'da sözlerini Sezen Aksu'nun yazdığı "Muhtemelen" albümünde yer alan "Çalkala" adlı şarkıyla yeniden bir çıkış yakalamıştır. Daha sonraları "Hesaplaşma, Bir Kadın Şarkı Söylüyor, Maia (Keremcem ile birlikte)" albümlerini piyasaya sunmuştur. Son olarak "2008 - Bir Nefes" albümünü çıkarttıktan sonra da koca bir Seden Gürel defterini kapatmıştır. Müzik kariyeri boyunca hiç durmamış aynı zamanda  hem çalışmış hem de iki tane mükemmel evlat yetiştirmiştir.
 
   O her ne kadar bu defteri kapatsa da biz kapatmamak için direniyoruz. Kendisi geri dönmeye pek niyetli değil. Adeta uzun ve yorucu bir müzik kariyerinden sonra inzivaya çekilmiş. 2014 yılında Avukat Macit Koçer ile evlenip yeni bir sayfa açmıştır. Yani o artık Seden Koçer olmuş. Geçen yıl annesini kaybetmiş, çok üzüldüm. Arkasında sağlam bir kolon misali iki tane evladı var. Onlar, Sevgili Seden'in en büyük destekçileridir diye düşünüyorum. Bize de Maşallah demek düşer. :) Keşke geri dönsen de konserler verip turnelere çıksan.
 
   Sevgili Seden Koçer ile bir gün oturup onun sanat ve hayat tecrübelerinden bahsedip kendime önemli öğretiler kazandırmak isterdim. Evde her gün mutlaka bir Seden parçası dinler ve büyük bir zevkle eşlik ederim. Onun ses rengine o kadar aşinayım ki neredeyse bütün şarkılarını dinlerken içimden tekrar piayasaya dönmesi için evrene dileklerimi yolluyorum.
 
   Seden Koçer, evimizin bir parçası. Şu an 17 yaşındayım. Aradan bir 17 sene daha geçse yine Seden Gürel'in şimdiki adıyla Seden Koçer'in şarkılarına eşlik etmeye devam edeceğim. 
 
   Hep mutlu hep Seden'le kalın...
 
*Seden Gürel Albümleri:
 
1992 - BİR YUDUM SEVGİ
1994 - AKLIMI ÇELME
1996 - MUHTEMELEN
2002 - HESAPLAŞMA
2004 - BİR KADIN ŞARKI SÖYLÜYOR
2006 - MAİA (KEREMCEM İLE BİRLİKTE)
2008 - BİR NEFES
 
 
YUNUS EMRE ERSOY
 
 
 
İLETİŞİM: instagram.com/yunusemreisanc
 
                 facebook.com/englishyunusemreersoyofficial
                 twitter.com/yunusemreersoy2
 
               
 
Toplam blog
: 6
: 201
Kayıt tarihi
: 23.06.19
 
 

Hayatı ve tiyatroyu seven bir insanım. Müzik dinlemeyi seviyorum. Aysel Gürel'in kalemine aşığım. Y..