Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '09

 
Kategori
Magazin
 

Sefa Aktunç ile "Yemekteyiz"

Sefa Aktunç ile "Yemekteyiz"
 

Maalesef "Yemekteyiz" programı ile ilgili resim bulmak çok zor. Bu da programın bir eksikliği.


"Yemekteyiz" programını ilk defa zevkle seyrettim. Bu akşamki yarışmacı Sefa Aktunç'tu. 33 yaşında, genç bir iş adamı. Müzikle de uğraşıyor. Birçok müzik aletini çalabiliyormuş. Yakışıklı bir genç. Kendinden emin, ne yaptığını bilen örnek bir Türk genci.

Evine hayran oldum. Çok güzel. Bahçesiyle, bahçedeki yarı açık salon bölümüyle, mutfağıyla dört dörtlük bi ev. Çok güzel döşenmiş.

Sefa bey, kendinden o kadar emin ve tabii tavırlı ki, misafirlerin tümü karşılamasından memnun oldular. Sempatik mi sempatik!

Sait Bey vardı geçen yarışmada, telaş içinde mırıl mırıl hazırladı yemekleri. Güya yılların restoran işletmecisi. Tüm acemiliği ve telaşıyla gıcık etti beni. Sefa Bey şimdiye kadar seyrettiklerim içinde en soğukkanlısı ve mükemmeliydi. Ne pişireceğiğini, nereden başlayacağını biliyor, telaşlanmadan hazırlıyordu herşeyi.

İnsan birisini methedince rahatlıyor mu acaba? Bende öyle duygular oluşuyor. Hiç tanımadığım, becerikli bir Türk gencini sırf bana eziyetsiz bir program seyrettirdiği için doyasıya methetmek istiyorum.

Sofrada ne kavga oldu ne de alışılmış saygısızca ve lüzumsuz eleştiriler.Tabii bunda Sefa Bey'in gelişmiş kişiliği ve herşeyi mükemmel hazırlayışı büyük rol oynadı.

Başlangıç mönüsünde mercimek çorbası vardı. Süt de katarak hazırlanışını daha önce görmemiştim. Herkes iştahla yedi. Demek ki lezzetli oluyormuş.

Tarankula ismini verdiği fesleğenli yeşil salata için de 2 çeşit sos hazırladı. Misafirler kendileri döktüler.

Ana yemek olarak "Buğulanmış Levrek Balığı" sundu. Çok büyük bir zevkle hazırlanışını seyretmek bile iştahımı getirdi. Levreğin yanına kaşarlı mantar da koydu. Görüntü de lezzet de güzeldi. Belli oluyordu misafirlerin tabakları temizlemelerinden. Ama yine de mırın kırın eden oldu. Bir gün önce, küsüp masayı terkeden bayan, balığın üzerinde soğan, maydanoz, limon vs olmayacakmış da, balığın lezzeti gidiyormuş, gib laflar etti.

Balık servisinden sonra "Dondurmalı irmik helvası"na geldi sıra. Bu tatlının da hazırlanışını seyretmek bile insanın iştahını getiriyordu.

Geçen haftalarda Faik ÖZTÜRK'ün kendini beğenmiş, saygısızca eleştiriler içeren gürültülü patırtılı "Yemekteyiz" programından sonra "Sefa AKTUNÇ"un ev sahipliğindeki "Yemekteyiz" programı prestij açısından da güzel oldu. Bu programdan nefret edenler ısınmaya başlayabilirler.

Sefa Aktunç arkadaşları tarafından birinci seçildi. Yarın da seyirci oylarıyla birinci olmasını diliyorum.

Kendisine; bu kadar becerikli ve soğukkanlı bir şekilde lezzetli yemekler hazırlayabildiği, zevkle seyredilebilen bir "Yemekteyiz" programı seyretmemize sebep olduğu için şahsım adına teşekkür ederim.

Herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Mustafa Mumcu

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..