Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '13

 
Kategori
İnançlar
 

Şefaat Ya ResulAllah

Şefaat Ya ResulAllah
 

Kutlu doğum haftasında, HzMuhammed’in (sav) kutlu doğumu münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenir ve birçok organizasyon gerçekleşir. Yapılan bütün kutlamaların gönüllük esasına göre, Allah rızası için yapıldığından şüphemiz yoktur. Ancak bazı yapılanlar var ki, kutlu doğum haftası ruhunun yansıtmadığı, bunun bir rant meselesi haline dönüştüğünü düşünmeden edemiyor.

Bazen yapılan nesnelleştiriliyor, aynileştiriliyor, sıradan bir hafta ve günmüş gibi kutlanıyor.

Sıradanlaşan birçok gün gibi, kutlu doğum haftasıyla yakından uzaktan alakası olmayan kişi ve kişiler sırf para kazanmak amacıyla, insanların dini duygularıyla oynuyor, suiistimal ediyorlar. Birçok dini değer, özünden uzak, değersizleştirilerek, aynileştiren insanlar hala mevcut.

Bahsettiğimiz bu saldırı dışarıdan, yabancılardan, kâfirlerden gelen bir saldırı da değil, bizzat içimizden çıkanların yapmış oldukları kutlamalardır. Bugün dünyada Müslümanı, Müslüman olmayandan, inananı, inanmayandan ayıracak bir ölçü kalmamış gibi. Herkes aynı söylemlerin dehlizlerine tıkılmış. Aynı yaşam stillerinin ve hayat standartlarının, yaşama ritüellerinin esiri olmuş durumda. Görüntüden ibaret nesnelleşmenin bombardımanı altında kalmışız da haberimiz yok. Bir bakıyorsunuz, müjdeci olan Peygamberimiz, efendimiz Muhammed’ül Emin’in nesnelleştirenlerin ağır saldırısına maruz kalıyoruz.

Hayatımızı günlere, haftalara bölerek, parçalayan zihniyetiyle, Kutlu Doğum haftasını da sırdan bir hafta gibi değerlendirerek, nemalanmanın, insanların sırtından zengin olmanın hesaplarını yapıyorlar.

Beş yıldızlı otellerde, dev kongre merkezlerinde, göğe isyan edercesine yükselen beton bloklarda, toprağın ve rahmetin kapıda bırakıldığı bazı büyük organizasyonlarda, hatta modern dünyanın devasa AVM’lerinde Peygamber’in dünyayı şereflendirmesi kutlanıyor. Yapılan bazı kutlamalarda, Hz. Muhammed’in (sav) zamanı ve mekânı anlamlı kılan ruhu havası, manevi hazzı olmuyor.

Bazı kutlama mekânlarında, “O”nun şereflendirdiği bir dünya yok gibi, varsa yoksa mal, mülk, para, pul, kibir, gösteriş… Çeşitli sahte duygusallıklarla din istismar edilerek, sahte maskeler takınarak, utanmadan, Muhammedî duygulardan uzak, sırf ceplerini doldurmanın, dünya mallarını daha da arttırmanın telaşına düşüyorlar.

Ey âlemlerin şefkat ve merhamet peygamberi, bunları görünce ruhumuz sızılıyor.

Ey nebi, bıraktığın emanetin paramparça edilmeye çalışılıyor, dünyanın birçok yerinde gözlerde yaş, gönüllerde yas, kalplerde yeis var.

Ey hüzün ve rahmet peygamberi, kutlu doğum gününde, birçok yerde insanlar öksüz, yetim, yoksul, aç, perişan, mahzun…

Ey resul, “İstemez misin Ya Ömer? Dünya onların olsun, ahiret de bizim” olsun demiştiniz. İşte şimdi onlar o dünyayı inşa etmenin derdine düşmüşler, ölmeyecekmiş gibi dünyevi yeni kuleler inşa etme peşinde ve telaşındalar.

Ey güllerin efendisi peygamber, dünya sahte maskelerle donatılmış durumda, insanları esir almış, şeytan Müslümanları esir etmeye gayretinde, dini değerler paramparça, darmadağın…

Ey Muhammed (sav), hiçbir dini değeri olmayan yarışmalarla, showlarla, reklamlarla, banka faizleriyle, kredi kartlarıyla… Müslümanlar bilinmez mecralara doğru çekiliyor.

Ey fahri kâinat efendimiz, en lüks otellerde, Muhammedî ruhtan uzak, ahlâksızlığın, görgüsüzlüğün ve bütün hayatı midesiyle cüzdanı arasında sıkışmış köhne, körelmiş bir zihniyetin gölgesinde  “Kutlu doğum haftası” kutlanıyor, sen şefaat eyle ya Muhammed.

Ey Rabbilaleminin yüce elçisi, ayağınızın altına almış olduğunuz bütün değerler ve suratına tükürdüğünüz ne varsa, şimdi hepsi baş tacı ediliyor, şimdi hepsi o günleri aratıyor.

Bir gün, bir hafta bir yıl değil, yaşadığımız sürece, Rabbimizin bize nasip ettiği ömür buyunca, sünnetin üzere yaşamak, hayatımıza uygulamak bizlere nasip olur inşallah. Hidayete ermemizde bizlere şefaat eyle ya Muhammed (sav). Doğum günün Kutlu Olsun Ya ResulAllah…

Her şeye rağmen istemeyenler olsa da Allah’ın nuru tamamlanacaktır.

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..