Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
İzmir
 

Seferihisar Sığacık: "Yavaş şehir"de hızlı satışlar!...

Seferihisar Sığacık: "Yavaş şehir"de hızlı satışlar!...
 

internetten alınmıştır


İzmirin Seferihisar ilçesinin yükselen değeri Sığacık, CHP'li Belediye'nin "satışına" gelmiş...Basına yansıyan haberlere göre, Sığacık Belediyesi SGK ve Vergi borçları nedeniyle haciz konduğu için 477 parça arsasını özel şirketlere satmış...

Belediye bu borçları neden yaptı ve neden ödeyemedi...Neden SGK'lar zamanında ödenmedi de haciz geldi...Belediyenin rutin gelirleri neden bu işlere yetmedi de içinde halk plajının da olduğu arsalar böyle haraç mezat satıldı...İşte Haber:

"İlk ihalede, Sığacık Akkum mevkisinde bulunan 3015 ada 3 parsel 144 bin 34 metrekare günübirlik turizm alanı, 7.1 milyon lira karşılığında Şakir Ogün Tarhan Gayrimenkul Çözüm Ortaklığı firması tarafından satın alındı.

İkinci ihalede ise, Sığacık Akkum mevkisinde 3026 ada 3 parsel, 3025 ada 1 parsel, 3049 ada 1 parsel araziler toplam 15 milyon 800 bin muhammen bedelle satışa çıktı. Ege Otel Turizm Otelcilik A.Ş.’nin 17.1 milyon lirada çekildiği ihaleyi, 19.5 milyon liraya yükselen Neptün Turizm ve Tic. A.Ş. kazandı.(Milliyet.com.tr)

Seferihisar'ın Sığacık beldesi, son yıllarda popüler oldu...Özellikle yeni yapılan Marina, hem şehre güzellik hem canlılık katmıştı...Aynı zamanda Belediye'ye önemli bir gelir kaynağı da olmuştu.

Sığacık'ı "yavaş şehir" yapan Belediye, sadece Seferihisarlıların değil tüm İzmirin son bir kaç halk plajından biri olan Akkum ve çevresini neden böyle "hızlı satış"la elden çıkardı.

Satılan yerler meşhur Akkum plajının çevreleri...Belediye Başkanı buraları Turizm yatırım olarak sattıklarını söylüyor...Halkın ayağını kestikten sonra, nereyi ne için sattığının ne önemi var...Bu nasıl halkçı belediyecilik!...

Peki, özelleştirmeye karşı olan, Hükumetin her attığı adımda "vatanı satıyorlar" diye haykıran İzmirin CHP'li vatandaşları bu "hızlı satış"lara bir şey demeyecek mi?

Halkın yararlanabildiği son plajlardan birinin Turizm yatırımı bahanesiyle özel şirketlere satılmasına "halkçı"ların bir tepkisi olmayacak mı?

Çevreciler bu işe dahil olmaycak mı?...Memlekette betonlaşmamış bir kaç yerden biri olan Sığacak bu satışla betonlaşmaya açılırken İstanbuldaki bir parktan on ağaç söküldü diye memleketi ayağa kaldıran Gezici taifesinin sesi çıkmayacak mı?

Şöyle Sığacık merkezden Akkum'a kadar insan zinciri oluşturup "Sattırmayız" sloganları yükselmeyecek mi?..Yahut da "Plajlar biiiziiimdir, satııılaaamaz" slogonları...

Bu işleri AK Parti iktidarı yaparsa kötü, CHP yaparsa iyi mi?...Akkum plajı hafta sonları İzmirin mütevazı halkının akın ettiği yerlerdendir...Şimdi bu "halk"a buralar kapanmayacak mı?

Nerdesiniz İzmirin ünlü "halkçı"ları...CHP'li Belediyeler "halkın plajlarını" satıyor, hatta satmış bile...Nerdesiniz ha, nerede?...


 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..