Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Şehir şehir akil insanlar raporu 2

Şehir şehir akil insanlar raporu 2
 

Erzincan'da iki gündür temaslarda bulunan ve eleştirilere hedef olan Akil İnsanlar Heyeti, tepkilerin dozu artınca, Belediyedeki halk toplantısını yarıda kesti. Yüzlerce polis tarafından korunan Akil İnsanlar Heyeti Erzincan'dan ayrıldı.

Konuşmalar sırasında bazı vatandaşların tepkileri üzerine gerilim bir anda arttı. Konuşmacıların sık sık sözlerinin kesilmesi ve gerilimin gittikçe tırmanması üzerine Moderatör Abdurrahman Kurt, sözlü müdahale edilmemesini istedi ve ardından da tepkilerin devam etmesi üzerine, halk toplantısını sonlandırdı. Bu sırada bazı vatandaşlar, Türk Bayrağı açarak heyeti protesto etti.
 
***
 
Balıkesir’de bulunan Akil İnsanlar Marmara Bölgesiüyelerinden Levent Korkut ve Ahmet Gündoğdu bugün Balıkesir’de bir otelde sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüştü. Bu sırada otel önünde toplanarak akil insanları protesto eden binlerce kişiyi polis, biber gazı ve copla müdahale ederek dağıttı.

"Türkiye Türk’ündür, Türk’ün kalacak", "Şehit kanıyla pazarlık yaptırma", "Akilli ol, burası Balıkesir", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP", "Ne mutlu türküm diyene" yazılı pankartlar açıp, sloganlar attı. Kalabalığın giderek büyüdüğünü gören polis görünce barikat kurdu.
 
***
 
Hükümetin sürdürdüğü çözüm süreci çerçevesinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz Bölgesi heyeti üyeleri, Tokat'a geldi. Heyet üyeleri, gösterilen tepkiler üzerine Şehit Aileleri Derneği ziyaretini iptal etti. Valilik çıkışı ile toplantının yapıldığı otel önünde de grupa tepki gösterildi.
 
***
 
Akil İnsanlar Ege heyeti, Kütahya’ya geldi. Başkanlığını Tarhan Erdem’in yaptığı heyette Avni Özgürel, Fehmi Koru, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fuat Keyman, Fadime Özkan ve Hasan Karakaya’nın katıldığı Kütahya ziyarette Baskın Oran yer almadı. Sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yapılan toplantı sırısanda yaklaşık 300 kişi toplantının olduğu otelin önünde protesto gösterisi yaptı. “Ne mutlu Türküm diyene”, “Akiller defolun” gibi sloganlar attılar.
 
***
 
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu'ndan Sanatçı Hülya Koçyiğit, Yazar Mustafa Armağan ve Hukukçu Yücel Sayman İstanbul Kağıthane Belediyesi Kadın Meclisi'nin davetlisi olarak çözüm sürecini anlatmak için kadınlarla bir araya geldi.

Heyet kadınların süreçle ilgili sorularını yanıtlayarak, barış yolunda atılan adımları anlattı. Toplantının ardından Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu'ndan ayrılan heyeti bir grup vatandaş protesto etti.

Toplantının yapıldığı salona alınmadığını belirten Şinasi Aydın, "Yazık değil mi bu vatanın evlatlarına. Vatanın evlatlarını vuranlar tek tek mi gidiyor. 1917'de yapılan haksızlıkların aynısı yapılıyor. Bu milleti de uyutuyorlar. Basına da, Türk Milleti'ne de yazıklar olsun. Emperyalistlerin kucağına oturanlara da yazıklar olsun. O kadar insanımızı katledenler silahlarıyla sınır dışına gidip İsrail'in kucağına oturuyor. İsrail yarın çocuklarımızın üzerine silah sıktıracak" dedi.
 
***
 
Kahramanmaraş'ta çalışmalarına başlayan Akil İnsanlar heyeti (Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Tarık Çelenk, Muhsin Kızılkaya...) bir sanayi tesisine gitti. Bu sırada yaklaşık olarak 250 kişilik bir grup Akil insanlar heyetini çeşitli sloganlar ile protesto etti. Gruba Polis biber gazı ve gaz bombasıyla ile müdahele etti.
 
***
 
Trabzon’da bir otelde düzenlenen ve çözüm sürecinin anlatıldığı toplantıya katılan katılımcılar ve heyet otelden ayrılırken dışarıda toplanan çeşitli gruplar tarafından protesto edildi. Katılımcılardan bazıların protestoculara yanıt verince kısa süreleri bir gerginlik yaşandı.
 
***

Manisa'da düzenlenen Akil İnsanlar Heyeti’nin sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek toplantı yapması öncesinde protestolar yaşandı. Toplantıya davet edilmeyen bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri Akil İnsanlar’ı protesto etti. Çeşitli görüşlere sahip sendika ve sivil toplum kuruluşları Otel önünde kurulan polis barikatını geçemedi.

***

Bursa'nın Mudanya İlçesi’nde Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konferans veren Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi heyeti üyesi Yazar Abdurrahman Dilipak, bir grup tarafından protesto edildi. Salondaki dinleyicilerle tartışan grup polis tarafından dışarıya çıkarıldı. Grup, salon önünde protestosunu bir süre devam ettirdikten sonra dağıldı. 

***

Geçende oturduğum semte gelmişler

Başbakan'ı ilah ettiler.

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..