Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

Şehir şehir Akil İnsanlar raporu

Şehir şehir Akil İnsanlar raporu
 

Niğde Belediyesi Heykeller önünde yapılan basın açıklamasına, Türk Ocakları, Kamu-Sen, TÜRKAV ve MHP’ye üye 100'ü aşkın vatandaş katıldı. MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Akil adamların şehre girmemelerini, girmişse tövbe ederek şehri terk etmelerini istedi.

Hakan Er açıklamasında; “Her şey o kadar basitleşiyor ki, her şey o kadar çabuk kirleniyor ki, artık bu durum karşısında tepkisiz bir toplum oluşturma hayalinde olanlar, büyük bir rehavet içinde, pervasızca planlarını uyguluyor. AKP iktidarının, yıkım ve tasfiye operasyonları o kadar ayyuka çıktı ki, şaşkınlığımız ve hayretimiz bu kişilerin gerçekten ibaresini kaldırmaya çalıştıkları Türkiye Cumhuriyeti’nin mensubu olup olmadıklarıdır" dedi.

***

Kocaeli’nde ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Marmara Grubu üyeleri daha sonra esnaf görüşmeleri yapmak için çıktıkları İzmit’te protestolarla karşılaştılar. Yürüyüş yolu ve Fethiye Caddesinde yapacakları esnaf ziyaretlerini protestolar nedeniyle iptal etmek zorunda kalan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan başkanlığındaki Akil İnsanlar heyeti otellerine dönmek zorunda kaldılar. Ellerinde Türk bayrakları ile Akil İnsanları protesto eden grup ise polis çemberine alındı. Akil İnsanlara yanışmalarına izin verilmeyen grup ile polis arasında zaman zaman arbede çıktı. Polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

***

Sabah saatlerinde Karaman’a giden Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren başkanlığındakiAkil insanlar bu kez Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyesi bir grup ile ülkücü grubun hedefindeydi. Otel önünde toplanan grup, protesto gösterisinde bulunup basın açıklaması yaptı

***

Gazeteci Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki Akil Adam Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantının ardından Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında söz alan heyet sekreteri Cemal Uşşak, ise “Bu dernek ve tablo içinde duygulanmamak mümkün değil. Kaç bin civarında şehidimiz var. Her bir ilimizde benzer kurumumuz var. 40 bine yakın şehidimiz var. 30 bin civarında Kürt vatandaşlarımızın çocuklarını, ailelerini de isteyerek dağa gönderdiklerini söylemek mümkün değil. Benzer acıları onların da hissettiğini nazara alarak neden silahın sonu” diye açıklama yaparken, gazi Süleyman Ege, tepki gösterdi. Ege, “Bizi teröristlerle aynı teraziye koymayın. Adam eline silah almış vatandaşa karşı kurşun sıkıyor. Beşikteki bebeğe kurşun sıkıyorsa, bizi aynı kefeye koymayın”dedi.

***

Kayseri'de STK temsilcilerinin ortak açıklamasında, "Kötü söz sahibine yakışır" denilirken, 'Akil insanlar' heyetinin gayri meşru bir oluşum olduğunu öne sürüldü, "Bu, anayasa suçudur. 'Akil adamlar' da, onları görevlendirenler de anayasa suçu işlemektedir" iddiasında bulunuldu.

***

Aydın’da, bir grup siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Milli Anayasa” yürüyüşü düzenlendi. Konuşmacılar Akil İnsalar meselesine değinerek Aydın’da bugüne kadar karşılaştıkları manzaralarla karşılayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Sözde akil adamlar, siz Türkiye’nin her karış toprağında kovulmaya mahkumsunuz. Bu topraklarda kahramanlık sözü geçtiği zaman Mustafa Kemal’in adı akla gelir. Emperyalistlerin desteği ile bölücülük olduğu sürece Mustafa Kemaller de asla tükenmeyecektir.”


***

Samsun'da Akil İnsanlar Karadeniz Heyeti Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, üyeler Bendevi Palandöken, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Fatma Benli CKM’de düzenlenen toplantıya katıldılar. Samsunlu sanatçı Orhan Gencebay'ın sağlık sorunları nedeniyle heyetteki yerini alamadığı öğrenildi.

Akil İnsanlar, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile CKM’de toplantı yaparken dışarıda da bir grup tarafından protesto edildi.

***

Temaslarda bulunmak üzere Sinop ve Samsun’dan sonra Kastamonu’ya gelen Akil İnsanlar Karadeniz heyeti protestoyla karşılaştı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla heyetin görüşmeler yapacağı salonun önüne gelen vatandaşlar ellerinde taşıdıkları pankartlar ve sloganlarla akil insanları protesto etti.

Protestolar sırasında güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

***

Fazla söze gerek yok.

Sanırım bu kadar yeterli !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..