Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Şehirden kaçmak

Büyük kentlerde çalışan, işçi, memur, emekli, bilimum gariban takımı(!) her yaz tatil yaparlar. Hem de öyle bir tatil ki sormayın; Gerçek bir alternatif tatil(!)
Şimdi Temmuz ayından başlıyarak, Eylül ayının sonuna kadar, şehirlerimizden, köylere bir tatil akını başlarki! Ne akın.

Tatile gelenler, genellikle ailelerinin yanına, varsa kendi evine, yoksa bir yakının yanına gelirler. 10 gün, bilemedin 20 gün köyden, tarhana, bulgur, kuru fasulye, nohut, mercimek, yakınlarının hayvanı varsa, peynirini, tereyağını, çökeleğini, lorunu yapar.

Gerekirse tarlada, bağda, bahçede de çalışır. Ne de olsa; Kendisinin değilse, yakınlarının işinde çalışmış olur.Çok çok güzel bir tatilin sonunda(!) geriye dönüş başlar. Geriye dönüşlerde; tatilcinin arabası varsa, araba tıka basa dolmuş, arka tozluklar, yolda sürünür vaziyette giderken, arabanın hızında da önemli bir düşüş gözlenir.

Arabası olmayanlar ise çuval çuval erzakları ile Garaja gelip, onları otobüslere yerleştirirler, sonra aynı eziyet, döndükleri yerde de başlar, eve varıncaya kadar devam eder.Tatilcilerimiz çok mutludurlar(!) hem çok güzel bir tatil(!) hemde aşağı yukarı bir yıl yetecek kadar yiyecek maddesi getirmişlerdir. En fazla götürülen de bulgurdur.(Hani Tarım Bakanı ve Başbakanın Pirinç yerine yenmesini önerdikleri, değerli yiyecek maddesi.) 1970 yıllarda, Almanya'da işçi olarak çalışan vatandaşlarımız, altlarında Mercedes marka otomobilleriyle izine gelirler, hem tatil(!) yaparlar, hemde arabaları ile hava atarlardı.

Dönüşlerinde, yukarıda anlattığım tablo aynen gerçekleşirdi. En fazla da bulgur, kuru fasulye, nohut götürürlerdi. (Sanki, çalıştıkları ülkede bu gıda maddeleri yok! arabalarının yakacağı ek yakıt ile o maddelerin en az iki katanı alabileceklerini düşünmezler.) Şimdi Antalya'nın her yeri turist dolu.Genellikle de AB ülkeleri ve Rus uyruklular. çok yıldızlı otellerde, yiyip, içip eğlenerek, tatillerini(!) yapıyorlar.(Sanki onların gidecek köyü yokmuş da, onun için Türkiyeye geliyorlarmış havası hakim bende, her nedense)

Bizim ülkemizin, köylüleri, çalışan, işçi ve memurları, böyle yurt dışına tatile gitmeye kalksalar ne olur? Hemen yurt dışına çıkışlarda alınan ücretler, (yalnız bu kesime) önce iki katına, sonra üçe, beşe çıkartılır. Amaç ülke çalışanının tatil falan yapmamasıdır(!) Nasıl olsa Alternatif tatil imkanını yukarıda anlattık. Bundan iyisi can sağlığı.

Elin Avrupalısı o parayla gelip, ülkemizde en lüks otelinde, herşey dahil tatilini yapıp, ülkesine geri dönüyor. Bunu nerden mi biliyorum; Son zamanlarda motorin fiyatı aldı başını gidiyor ve Benzin fiyatlarına yetişmek üzere. Bizim insanımız ne yaptı; hemen motorine, madeni yağ karıştırıp, %50 ye yakın tasarruf sağlamaya kaltı. İktidar ne yaptı: Hemen madeni yağ fiyatlarındaki ÖTV vergisini artırıp, normal motorin fiyatına eşitledi. İşte burdan biliyorum.
Herkese iyi alternatif tatiller diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..