Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Şehirli kızın güncesi

Şehirli kızın güncesi
 

Banane gelecekse dünyanın sonu / Bitecekse bitsin artık hayat yolu / Korkum yok içim rahat huzurla dolu / Aşkı yaşadım senle bir ömür boyu / Yüzümdeki çizgilerin bile adı sen / Aldığım her nefesin sebebi sen.. / Dünyaya birdaha gelsem sevgilim, arar bulurum yine seni severim.. / Cenneti değişmem saçının teline, ömrümün yettiği kadar seni severim..

Ferhat Göçer - (Cennet Albümünden )

Bu aralar her yerde, karşıma çıkan bir şarkı var. Bir radyo istasyonunu dinlerken, müzik kanallarını izlerken, sokakta yürürken, bir arkadaşımı beklerken ya da bir dergi de veya gazetede yeni albümüne ait bu şarkıya ve dinlenmeye değer diğer güzel şarkılara dair olan yazılar gözüme çarpıyor.

Herkesinde dilinde dolaşan, bazı işletmelerinin 3-4 kere üst üste çaldığı, sevgililerin birbirine armağan ettiği, dinlediğiniz de sizi güzel yerlere götüren ya da hüzünle karışık bir mutluluk yaşamanızı sağlayan Sevgili Ferhat Göçer 'in Yeni Albümünün içinde yer alan ''Cennet'' bu güzel övgülere layık olan şarkı. Ve diğer şarkılarını da asla es geçemem. Müzisyen kimliğinin dışında aynı zamanda doktorluk mesleğini de sürdüren Ferhat Göçer Yolun Açık Olsun adını taşıyan ikinci albümü de müzik marketlerde yerini aldı .

İlk albümünü 2005'te kendi adıyla çıkaran Ferhat Göçer, 100'ü aşkın eser arasından seçtiği şarkılara yer verdiği yeni albümünde birçok usta ile işbirliği yaptı. Şarkıların düzenlemelerinde, aynı zamanda albümün müzik direktörü olan Ozan Doğulu'nun da imzası var.

Sezen Aksu'nun yanı sıra, Şehrazat, Bülent Özdemir ve Sıla Gencoğlu gibi önemli isimlerin şarkılarının yer aldığı albümde, sözü ve müziği Ferhat Göçer'e ait iki şarkı da yer alıyor. Göçer, bir sürpriz daha yaparak, 70'lerin ünlü şarkıcısı Yeliz'in seslendirdiği "Yalan" adlı şarkıyı da yeniden düzenleyerek okudu. Albümün ilk klibi ise "Cennet" adlı parçaya çekildi. Aya İrini'de çekilen klibi Gripin 'inde ''Böyle Kahpe Dünya '' şarkısını çeken Sevgili Gürcan Keltek yönetti.

Sevgili Ferhat Göçer'e albümünün adı gibi yolun açık olsun diyorum ve sırada okunmasını önerdiğim, her pazar öğlene doğru yanlış hatırlamıyorsam 11:00 ile 13:00 saatleri arasında dinlediğim, dinlemekten keyif aldığım konuşurken, düşünürdüren, düşündürürken güldüren Sevgili Ali Poyrazoğlunun geçen seneki zaman diliminde çıkarmış olduğu '' İçimdeki Timsah'' Bugünün kitap önerisi benden size.

Hep çok yönlü, hep çok renkli, hep çok ilginç ...

Sohbetleriyle, oyunlarıyla, yazılarıyla ... Tiyatroculuğu, televizyonculuğu, yönetmenliği, seslendirmenliği, kuklacılığı, yazarlığıyla ve radyoculuğuyla ...

Bir kaç senedir önceleri radyo city ve kiss fm de, şimdileri de Alem Fm de hiç kaçırmamaya çalışarak dinlediğim, dediğim gibi dinlemekten keyif aldığım, hayata dair bir çok ipucu , öneri, ders aldığım çok güzel program sunuyor Sevgili Ali Poyrazoğlu, ''Gölgede Muhabbetle ''

Programda çalacağı şarkıları da çoğunlukla kendi arşivinden hazırlayıp geliyor, son derece keyifli bir program. Ali poyrazoğlu nerde ben ordayım. Ama utanarak hatta üzülüerek söylüyorum ki o kadar gitmeyi arzulamama rağmen oyunlarına hala gidemedim. Sadece radyo programını, yazılarını ve kitaplarını takip ederek bu açığı telafi ediyorum.

Bir değil Bir çok Kitabı Olan Bugün'e dair okunmasını tavsiye ettiğim kitap önerim ; ''İçimdeki Timsah ' a değinirsek, , En gülüncek olayları ciddiyet penceresinden, en ağlanacak olayları gülerek gözleyebilen, gündelik hayat içeresinde kıyısından geçtiğimiz, farkına varamadığımız sıradan saydığımız küçük hadiseleri örtülerinden sıyırıp önümüze koyabilen, yalın ve dolaysız anlatmıyla, gündelik konuşma diliyle hepimizin yaşadıklarını kağıda döken güzel bir anlatı, öykü kitabı, başucu kitabınız olsun derim

Kitapa Dair Bilgi :(Arka kapak )

Ve İzlenmesi tavsiye edilen etkinlik olayımız; kendimin de gitmeyi çok arzu ettiği, bu kadar çok kendisinden bahsettiğim Ali Poyrazoğlunun İş Sanatta sahlenen yeni oyunu ''Tak tak takıntı ''olsun

TAK TAK TAKINTI

Büyük doktorlar çatlağın, delinin, üşütmüşün, takıntılının altında yatan insanı görmenin, keşfetmenin, düzeltmenin yollarını arıyor.

Ya bunların hepsi zincirlerinden boşanıp aramıza karışırsa?

Peki, şu anda tiyatroda, yanınınızda oturan, kafayı üşütmüşün, çatlağın tekiyse ne olacak?

Her yer delilerle dolmuşsa?
Tak tak takıntılılar
Üşütükler
Kafayı yemişler
Yemek üzere olanlar
Çat çat çatlaklar...

"TAK TAK TAKINTI", gündelik yaşam içinde kıyısından geçtiğimiz, farkına varmadığımız, sıradan sandığımız küçük olayları örtülerinden sıyırıp önümüze koyan muhteşem bir güldürü.

Küçük Prens, "aslolan göze görünmez" diyor. "TAK TAK TAKINTI", göze görünmeyenin peşinde bir güldürü.

Saplantılarından kurtulup, kendine yeni baştan başlamanın yolunu keşfedenler, kurulu düzen hapishanesinden kurtuluyor; içlerine tıkıldıkları hücrenin duvarlarını yıkıyor...

Güneş doğuyor içlerine...
Bırakın, doğsun güneş...
Oyuna gelin, birlikte kaçalım hapishaneden.

Ali Poyrazoğlu

Hoşça Kalın , Sevgiyle !

 
Toplam blog
: 61
: 1257
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

  Bir şair, bize Güzellikten Söz Et, dedi. O da yanıtladı: ''Nerede arayıp, nerede bulacaksınız g..