Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Şehit aileleri için, isyan etmemek elde mi?

Şehit aileleri için, isyan etmemek elde mi?
 

Gelde isyan etme!


Şehit anne- babasına maaş farkı şoku

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi Özkürtün Beldesi Karaçukur Mahallesi’nde yaşayan Cafer Civan ile eşi Ayşe Civan’ın çocukları polis memuru Ali Sait Civan, 1977 yılında 28 yaşındayken Edirne’nin Ezine ilçesinde cezaevinden kaçan bir suçluyu kovaladığı sırada geçirdiği trafik kazasında şehit oldu. Şehit polis memurunun 2 çocuk annesi eşi 3 yıl sonra başka bir evlilik yapınca şehit maaşını anne- baba Civan çifti almaya başladı.

HER BİRİNE AYRI BORÇ

Özkürtün Beldesi’nde çocukları Muhammet Rasim Civan’la birlikte yaşayan Ayşe- Cafer Civan çifti, şehit polis memuru oğullarından kendilerine bağlanan şehit maaşını en son 1 Mayıs'ta 3 aylık olarak (Mayıs- Haziran- Temmuz) bankadan aldıktan sonra, 5 Mayıs 2009’da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) adlarına gelen iki ayrı yazıyla büyük bir şok yaşadı. SGK, 1 Nisan 2004 ile 31 Temmuz 2009 tarihleri arasındaki 5 yıllık sürede fazla maaş ödendiğini tespit ettiği Ayşe Civan’a 11 bin 609 TL, Cafer Civan’a ise 9 bin 130 TL borç çıkardı. Civan çiftine gelen yazılarda, ‘tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içinde ödeme yapılmaması durumunda, paranın hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte maaşlardan 4’te 1 oranında kesinti yapılarak tahsil edileceği’ vurgulandı.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1093005&Date=10.05.2009&b=Sehit anne- babasina maas farki soku&KategoriID=15&ver=36

İnanın bu tip haberleri okuyunca kendi kendime "bu devlet benim devletim mi?" diye sormadan edemiyorum.

Anne-Baba evlat yetiştiriyor zor imkanlarla belli bir yaşa getiriyor ve onuda devleti uğruna feda ediyor. Canını veriyor! Ama devlet ne yapıyor? kendi yaptığı yanlış uygulamayla yine yanlışın bedelini o vatandaşına ödedetiyor!

Bu nasıl bir uygulamadır ki devlete bağlı olan halkına karşı, bu kadar acımasız olabiliyor. Tam tersi yanlışlık da olsa, bu para sizlere feda olsun diyecek uygulamalar olmalıydı bu prosedür işlemlerde!

Sonuçda devletin bankasını soymamış bunlar. Başkaları gibi hortumlama, sahte naylon fatura düzenlememiş (ki onlar bile yasalarla affedilirken) Okuma-yazam bile bilmeyen bir şehit ana-babsına bu borç nasıl çıkartılır?

Devlete en değerli varlığını veren bu çifte ne kadar para ödese devlet yine de azdır.. Kaldı ki birde milyarlarca geri ödeme isteniyor!

Ben anlayamadım bu işi... Halk mı devlet için var, yoksa devlet mi halk için?

Bilen varsa lütfen söylesin!

Saygılar.

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..