Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Şehit aileleri yakınları, Nusret Mayın Gemisi'ni ziyaret etti

Şehit aileleri yakınları, Nusret Mayın Gemisi'ni ziyaret etti
 

ŞEHİT AİLELERİ YAKINLARI NUSRET MAYIN GEMİSİ?Nİ ZİYARET ETTİ


Mersin Şehit aileleri yakınları Tarsus’ta bulunan ve Birinci Dünya Savaşı’nda çanakkale’de itilaf devletlerinin denizden geçişine izin vermeyen Gazi Nusret Mayın gemisini ziyaret etti.

Mersin Akdeniz Lions Kulübü tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek gezinin ilk durağı Nusret mayın gemisi oldu.

Mersin’de çürümeye bırakılan ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın sahip çıkmasıyla müzeye dönüştürülen Nusret Mayın gemisi şehit ailelerin yakınlarının duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

çanakkale’de 26 mayın döşeyerek 1. Dünya Savaşı’nın kaderinin değiştirilmesine neden olan Nusret mayın gemisine tanıklık etmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Mersin Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Derya Dağtekin, gemiyle ilgili bilmedikleri çok şeyin olduğunu tarih kitaplarında okudukları veya izledikleri belgesellerde övgüyle bahsedilen gemiyi yakından gördüklerini dile getirdi.

Dağtekin, “Mersin bölgesi şehit aileleri yakınları ile 3 günlük gezi programı düzenledik. Gezimizin ilk durağı kahraman Nusret mayın gemisi oldu. Gemiyi ve geminin bulunduğu şehitlik parkını gezdik. çok etkilendik. Tarihimize tanıklık etmek isteyenler mutlaka buraya gelmeli. çanakkale uzak diye gidemeyenler çanakkale’de yapılan fedakârlıkları ve bir savaşın kaderinin nasıl değiştiğini kazanılan zaferleri yakından görmelidir. Bizde şehit aileleri yakınları ile bu mekanda tarihe ışık tutan kahraman Nusret mayın gemisini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadık. Kahraman Nusret mayın gemisine sahip çıkan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere tüm Tarsuslulara teşekkür ederiz” dedi.

Şehit aileleri yakınları ile birlikte bölgeyi gezeceklerini dile getiren Mersin Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Derya Dağtekin, gezi programları doğrultusunda Silifke, Kızkalesi ve Mersin şehir merkezi gezeceklerini söyledi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..