Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şehit ailelerinin tepkisi artarken

Şehit ailelerinin tepkisi artarken
 

www.gaxxi.com/.../dosya/1167385366sehit14.jpg


İki gün önce Mardin Dargeçit'te şehit edilen teğmenin babası ''oğlum vatana feda olsun demiyorum'' dedi. Daha önce ki şehitlerinde anne ve babası buna benzer yaklaşımlarda bulunmuşlardı. Şehit teğmenin babası birde sordu, '' Neden hep biz garibanların çocukları ölüyor, neden şehit olanlardan birisi bile milletvekili yakını değil ?''. Evet, benim görüşümde aynı. Bu savaş nasıl biter veya nasıl çözüm bulunur diyorsanız, ilk yapılacak iş pozitif ayrımcılık uygulamak. Yani, milletvekillerinin, müsteşar gibi 1.dereceden devlet memurlarının ve de general seviyesinde ki komutanların 1. dereceden yakınları (yani; çocukları, yeğenleri ) askerliğini Güneydoğuda ve de cephede yaparlar. Bu şekilde, terörden beslenen bir sektör duracak ve meclis tam bir Atatürk meclisi gibi çözümler üretecek, kısaca çalışacaktır. Belki de ilk meclisin sağlam ve dirayetli duruşu gibi bir duruş sergileyip, dış politikada sürdürülen ezik, tavizkar, icazetçi anlayışlar da terk edilecektir.

PKK, artık, Büyük Kürdistan'ın kurulmasında Barzani'nin aleti haline gelmiş görünüyor. Bu nedenle Türkiye'de yapılan terörist eylemlerin sorumluluğu sadece Kandil'de değil, Süleymaniye ve Erbil'de de var.

Org. Sn. Başbuğ'un dediği gibi, PKK, Kerkük plebisitine kadar bizi oyalamak için kullanılıyor olabilir. 2009'da yapılacak halkoylamasını Kürtlerin kazanacağına kuşku yok. Zira son üç yıldır, Irak Kürtleri, Kerkük ve civarındaki Arapları sürekli etnik temizliğe tabi tutarak, nüfus yapısını lehlerine çevirdiler. Gerekçeleri doğruydu, ama uygulamaları savaş hukukuna aykırıydı. Saddam döneminde Kürtlerin yerlerine Arapların yerleştirilmesini tersine çevirmek istiyorlardı. Tapu kayıtlarını yakarak ve bu amaçla kurulmuş yargı mekanizmasını işletmeyerek bir oldu-bitti yarattılar. Türkmenleri de sindirdiler

Türkiye çok önemli bir tehdit altında.. Ne yazık ki hükümetten tek bir ses bile çıkmıyor. Çünkü bu hükümet kendisine güvenden, basiretten ve cesaretten yoksun bir hükümet. Bir şaşkınlık içinde ne yapacaklarını bilemiyorlar. Hani bir kırmızı çizgiler vardı.? Bunu ağızlarına bile almıyorlar. Zira çizginin ihlal edilmesi durumunda aksiyon gerekiyor. Dikkat ediniz gündemi saptırmak ne kolay iş oluyor. Gittikçe B.O.P (Büyük Ortadoğu Projesi)' un büyük planlarının adım adım uygulandığı şu günlerde biz hala olayları sadece izliyoruz. Hiçbir stratejimiz yok ve de geliştirmiyoruz.

Bir an önce, mecliste bir gizli genel görüşme açılmalı. Genelkurmayında katılımıyla ivedilikle bir strateji tespit edilmeli ve uygulamaya geçilmelidir. Bu strateji belirlenirken Türkiye'mizin gerçek gücüne yakışır, dirayetli politikalar düşünülmelidir.

Mehmet SALİH

 
Toplam blog
: 55
: 921
Kayıt tarihi
: 08.07.06
 
 

40 Yaşından Sonra Evet, ben yıllarca okudum, okudum. Ne bulursam, elime ne geçerse. Kırkından sonra..