Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Şehit cenazeleri duyarlılığında haklılık olmaz; şehit cenazeleri arttıkça haklılığımız artacak mı?

Şehit cenazeleri duyarlılığında haklılık olmaz; şehit cenazeleri arttıkça haklılığımız artacak mı?
 

Ya haklısındır ya değilsindir; 3 yerine 5 şehit verince daha mı haklı olacaksın. Bütün Türkiye şehit olabilir ve sen haklı olamayabilirsin. Haklılık böyle bir şey değil. Kaybedenler kayıplarının acısıyla mağdur ve perişan görünebilirler. Bunun senin haklılığınla uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Bu nasıl şey ya… Bu şehitler bizim şehitlerimiz, insan üzülmez mi. Ancak şehit cenazelerini insanların gözüne sokarak adeta nefretin reklamı yapılıyor. Ve şehitlik gazıyla insanların seve seve ölmesi sağlanarak savaş kutsanıyor. PKK’ya karşı savaşmak için gençler sıraya giriyorlar. PKK’nın yanında savaşmak için de Kürt gençleri sıraya girerse ne olacak.

Ortada hiçbir gerekçe yokmuş, PKK zevkinden terör yapıyormuş gibi bir hava var. Kürt sorunundan gelmedik mi buralara. Noldu Kürt sorunu? Kürt sorunu yok, Kürt de yok. PKK bebek katili. TC haklı. Kandil’i vur.

PKK ile anlaşmak bana da ters. TC’nin Kürt sorununu çözmeye çalışmaması yanlış. PKK’nın silahlı mücadeleyi seçmesi daha büyük yanlış. Kim bunlar ya! Ben böyle bir TC’yi tanımıyorum. “Ben senin sorununu çözmüyorum gel savaşalım” Ya bebekleri katlederek Kürdistan kurmaya çalışanlara ne diyeceğiz! TC üstelik ayrımcı da davranıyor. Alevi bir şehidin cenazesine devletten hiçbir yetkili katılmamış. Şehit sayılmak için herhalde Sünni olmak gerekiyor.

Şehit cenazelerini istismarın ve kendi yanlış siyasetinin aracı olarak kullanmanın dozu giderek artıyor. Bu siyasetin Türkiye’de çok da taraftarı var. Şehit oldukları bile belli değil, gençlerimiz patır patır düşüp ölüyorlar. Vatanınız için kanınızı canınızı veriyorsunuz, hadi aslanlarım diyeceğinize şu lanet olası Kürt sorununu çözün artık. Kürt sorununa karşı olanların bu ülkedeki oranı %30. %30’un dediği olacaksa biz bu ülkeden gidelim. Ben söyleyeyim gençler boşuna ölüyor. İşlerine gelmediği için yazılarımızı kimse okumuyor. Kim okuyacak ki! 15 milyon Kürdü inkar edip Kürt yok diyenler mi? Yoksa silah bırakmamakta direnenler mi?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..