Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Şehit cenazelerini protesto eylemleri sadece PKK’nın iç savaşı başlatma amacına hizmet eder

Şehit cenazelerini protesto eylemleri sadece PKK’nın iç savaşı başlatma amacına hizmet eder
 

Gazete köşelerinde çok güzel yazılar… TV’lerde olup bitenlerle ilgili yorumlar… Peki şu, başlıkta yazdığımız konunun bir kişi tarafından dillendirildiğini duydunuz mu? Herkes güzel yazı yazma güzel yorum yapma peşinde “Aaaa adama bak ne güzel konuşuyor!” “Mehmet Tezkan’ın yazısını okudun mu” Makale yarışması yapıyoruz sanki. Edebiyatı bırakın gerçeğin peşine düşün. Millet olayların nedenleriyle ilgili açıklama bekliyor, bizim yazar PKK’nın patlattığı dinamitlerin boyunu yazıyor.

Şehit cenazelerini protesto için sokağa çıkanlar farkında olmadan PKK’ya hizmet ediyorsunuz. Örgütün istediği kargaşa çıkarmak değil mi? Millet bütün ülkede sokaklara çıkıyor. Şehitlerin acısıyla bağırıyor çağırıyor HDP binalarına saldırıyor, Kürtleri dövüyor. PKK’nın istediği bu zaten. Siz anlamıyorsunuz, askeri polisi bile bunun için öldürüyor!

Öldürmekle on binlerce asker polis biter mi, o da biliyor bunu. Ama her şehit cenazesinde bu ülkenin kontrol edilemeyen milliyetçi unsurlarının sokağa çıkacağını ve etrafa saldıracağını biliyor.  Onun derdi davasına kayıtsız kalan Kürtler. Bütün yurtta HDP binaları taşlansın, yakılsın, yıkılsın, Kürtlere saldırılar olsun ki derin Anadolu Kürtlüğü tehlikenin kendisine yöneldiğini görüp savaşa katılsın. Olmaz mı? Niye olmasın ki… Azgın kalabalıklar “Kürtlere ölüm” diye sokaklarda yürürse Türk’ten daha Türk Kürt baba Abuzer dayı can derdiyle yakasındaki TC rozetini fırlatıp atar.

Ne devletinde akıl var ne milletinde… Adamın 2000 militanını öldürmüşsün (söylenenler doğruysa) saldıracak tabi.  Artık savaş sathındayız. Öyle PKK ile mücadele laflarını falan kullanmayalım. Doğal olarak savaşın gerekleri olacak. İnsanlar ölecek. Ölmesin ama savaşın doğası bu. Savaş bu ya ben de ölürüm sen de ölürsün. Daha belki binlerce şehidimiz olacak. Ölmesin diye feryat edeceğinize bu savaşı başlatanların ve bitirmeye çalışmayanların yakasına yapışın. 

AKP seçimi kazanmak için bunu yapıyor bence boş söylem… Amerika falan gizli güçler, o da hikâye… Ey Türkiye halkı onu bunu bırak da sen kendine bak… Tehlikeli diye aylardır yazıp konuştuğumuz  milliyetçilik söylemleriniz yüzünden bütün bunlar. Devlet size bakıyor, halk bunu istiyor diyor; biraz da kendisinde var…

Ben söyleyeyim size bu işin nasıl biteceğini… İki yolu var: Ya barış ya da 100 bin asker içeride, 100 bin asker dışarıda hava destekli Kandil operasyonu. 

Sonra nolur? Kürtler “Çocuklarımızı öldürdünüz teşekkür ederiz” derler herhalde! Yani PKK’yı yok etseniz bile bu işin sonu yok. Hem benim milletim böyle bir yolu seçecek kadar canavar mı? Ne yapsanız barış;  barıştan başka bir yolunuz yok.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..