Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

02 Mayıs '10

 
Kategori
Güncel
 

Şehit Er Adem Şimşek

Şehit Er Adem Şimşek
 

Adem Şimşek


Şehit Er Adem Şimşek'in ailesine haberi sabah saatlerinde Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Halil Özçelik verdi. Ailenin tek oğlu olduğu öğrenilen Adem Şimşek'in annesi haberi alınca fenalaştı. Binbaşı Özçelik ile birlikte Alaçat köyüne giden ambulansta ilk müdahalesinin yapıldığı öğrenildi.

Şehit Annesi Müzeyyen Şimşek "Vatan sağolsun. Saldırıyı gerçekleştiren çapulculara fırsat verilmemeli. 18 gün kalmıştı terhisine. Bir tek kuzumdu, her şeyim oydu. Verdim vatana gitti. Vatan sağ olsun. Tek ki vatanımız bölünmesin. Allah diğer askerlere güç, kuvvet versin. Bir kızım kaldı geride. Gerekirse onu da gönderirim bu köpekleri kurutsun diye" derken baba Ramazan Şimşek ise "Evimin fidanı soldu. Ama vatanımız milletimiz sağolsun. Çapulculara fırsat verilmesin yeter" dedi.

Başta Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Albay Salih Karataş ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile çok sayıda protokol mensubu gün içerisinde acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı dilediler.

Şehit Adem Şimşek’in köyü Alaçat’ta köy halkı birçok yere Türk Bayrağı asarken, şehidimizin anne ve babası her şehit arkasından söylenen “Vatan sağolsun” dilekleri ile bu acıyı bastırmaya çalıştılar.

Şehidimiz ailesini aşam saatlerinde ise önce MHP Muğla Mileltvekili Metin Ergun, daha sonra da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte AKP'li bazı mileltvekilleri ziyaret etti.

Şehidimiz Adem Şimşek için 2 Mayıs Pazar günü, Alaçat Köyünde cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

Hain Saldırı...

Nazimiye İlçesi'nin Bingöl'ün Yayladere sınırı yakınlarında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na bugün saat 23.00 sıralarında kalabalık bir PKK'lı terörist grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de PKK'lı gruba anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Havanın yağışlı ve sisli olması nedeniyle kobra helikopterler çatışmaya müdahale edemedi.

Şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürerken, havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye karayoluyla destek kuvvetler ve ambulanslar sevk edildi. Takviye kuvvetlerin bölgeye ulaşmasının ardından teröristler ormanlık alana kaçtı.

Yaklaşık 3 saat süren çatışmada, Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş 40 yaşındaki Hasan Özüberk, Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Kemal Koçyiğit, Jandarma Er 21 yaşındaki Adem Şimşek, Jandarma Er 21 yaşındaki Ahmet Eyce şehit düştü. Karakol Komutan Yardımcısı Astsubay ile 1 uzman çavuş ve 5 er de yaralandı.

Yaralı askerler, bölgeye ulaşan ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Çatışmanın sürdüğü sırada yoğun sis ve yağış nedeniyle Kobra tipi helikopterler bölgeye gidip müdahalede bulunamadı. Gece yarısı Nazımiye’den bölgeye yola mayınlı tuzak kurulma ihtimaline karşı frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar eşliğinde zırhlı araçlar ve askerler sevk edildi.

Sisin dağılmasının ardından bölgeye, helikopterlere asker sevkiyatı yapıldı. Birlikler, teröristlerin kaçış noktalarına indirilirken, kobra tipi helikopterler de PKK'lıların gizlenebileceği yerleri bombalamaya başladı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

RESMİ AÇIKLAMA…

Genelkurmay'ın resmi açıklamasında şöyle denildi: "Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakoluna, 30 Nisan 2010 günü saat 22:45 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma teşebbüsü esnasında çıkan çatışmada, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 2 Er şehit olmuş ve 1 Astsubay, 6 Er yaralanmıştır. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınmıştır"

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..