Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Şehit Korucubaşı Adnan Durak

Şehit Korucubaşı Adnan Durak
 

Çok uzun zamandır ki, büyük acılar, yıkımlar yaşamaktayız. Bu acılar bu kadar sürmemeliydi, kısa zamanda sona erdirilmeliydi. Bize büyük acılar yaşatan, teröre destek veren her kim ya da hangi  devlet-ler ise onlara büyük ders verilmeliydi. Üst akıl, alt akıl, yan akıl, kenar akıl her kim ve neyse dersini çoktan en sert şekilde almalıydı.

Şehit Korucubaşı Adnan Durak…

Görevi korumak: Vatanını, milletini, ailesini, komşusunu, köyünü koruyor; görevi korumak olduğu için de “korucu” unvanı aile anılıp, bu unvanla görevlendiriliyor.

Hasta çocuğunu kucaklayıp, bağrına basıp en yakın sağlık ocağındaki doktora götürmek için evinden ayrılıp, yola koyuluyor… Kucağında bir can var ki, kendi canından; öz canından kıymetli… Evlat evlat!.. Hasta bu evlat!.. Sağlık ocağının girişinde kurşunlanıyor bu baba, yaralı halde Nusaybin Devlet Hastahanesi’ne kaldırılıyorsa da, orada can veriyor… Şehit oluyor korucumuz…

Koruculuk, Türk devlet geleneğinde oldukça eskidir. Her köyün bir korucusu zaten vardı. Terör belasına karşı, koruculuk kurumu daha da güçlendirildi.

Arada bir siyasilerimiz “Vatanın bir karış toprağı…” diye başlayan nutuklar icra ederler, hatta bir siyasimiz bir karış toprak yerine, “Bir çakıl taşı…” deyimini kullanmıştı. İkisi de yerindedir, güzeldir; bu ulu ülkenin ne bir karış toprağı ne de bir çakıl taşı; ne içerideki hainlere ve ne de fırsat kollayan dışarıdaki düşmanlara asla verilmez. Köy dediğimiz yerleşim (Ben her bir köyümüze küçük vatan derim) birimleri işte bu birer karış toprağın, bir çakıl taşının anlam bulduğu anayurdun şirin yurt köşe bucaklarıdır.

Azerbaycan, şu anda Ermenistan’ın saldırılarına karşı koyma savaşı veriyor. Haberlerde; “Azerbaycan, Ermenistan’ın ele geçirdiği iki köyü geri aldı” haberlerini izleyip, okuyoruz. Savaşlarda bir tepe, bir köy, bir ova, bir yamaç, bir yol, bir köprü, bir geçit, kendi halinde akan bir pınar çok büyük kazanımlara veya kayıplara sebep olabilir. Suriye ile ilgili haberlerde de dikkat ederseniz bir köyü, iki köyü işte efendim şu güçler ele geçirdi haberlerini almaktayız.

Köy vatandır; korucular da her köyü, her karış toprağı, her çakıl taşını koruyan kahramanlardır.

Milliyet Gazetesi’nin AA kaynaklı haberi bir belge niteliğindedir, okuyalım:

“Mardin'in Nusaybin ilçesinde hasta çocuğunu sağlık merkezine götüren Korucubaşı Adnan Durak (48), teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Tepealtı Mahallesi’nde oturan Korucubaşı Durak, hastalanan çocuğunu muayene için götürdüğü Girmeli Aile Sağlık Merkezi'nin  girişinde teröristlerin silahla açtığı ateş sonucu yaralandı. Durak, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı  Orhan Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepealtı korucubaşı Adnan  Durak'ın haince düzenlenen saldırı da  şehit edildiğini belirterek, "Her zaman  olduğu gibi bir babayı evladının gözü önünde şehit etmişler. Acımız tarif  edilemez. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Korucu camiası olarak kanımızın  son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz.'' dedi.”(Anadolu Ajansı kaynaklı Milliyet Gazetesi’nin haberi. 04 Nisan 2016 Pazartesi.)

Terörün Türk Milleti’ne verdiği zarar çok fazladır.

Can kayıplarımız  var… Öyle ki, gök ekini biçilir gibi…

Maddeten büyük kayıplar yaşadık…

Türkiye’deki her iktidarı eleştirebilirsiniz, ama bir gerçek var ki, her iktidar büyük kalkınma hamlesi içinde oldu, bunu inkar edemeyiz…

Ülkemizin kalkınma hamlesi, tam bir ekonomik savaşın zafere erdirilmesi biçiminde yaşanmıştır; çok zor olmuştur.

Terörün devletimize verdiği maddi zarar bir buçuk trilyon dolardan fazladır. Bu rakamla sekiz yüzden fazla Marmaray, bine yakın boğaz köprüsü, dört yüz civarında GAP ve daha nice fabrikalar yapılırdı. Şimdi gırtlağımıza kadar borç altındayız… Kalkınmamızın ana gücü olan özel sektör de zor durumda…

Bu büyük zorlukların altından kalkmak zorundayız…

Buna mecburuz…

Milli partiler, büyük milli hamleler içinde olmalı; gecelerini gündüzlerine katmalı…

Bir şahlanış…

Bir kenetleniş…

Büyük milli hamleler…

Bizleri bu zorluklardan kurtarıp geleceğe taşır…

Ruhun şad olsun ey mübarek şehit:  Korucubaşı Adnan Durak…

Ulu ve dualı Türk Milleti’ne saygılar sunarım…

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..