Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Şehit Piyade Yüzbaşı Çetin Ünsal

Şehit Piyade Yüzbaşı Çetin Ünsal
 

"Siirt 3´üncü Komando Tugay Komutanlığı´nda görevli Piyade Yüzbaşı Çetin Ünsal (33), geçen 12 Nisan´da, Bestler Dereler Mevkisi´ndeki operasyon sırasında bastığı mayının infilak etmesi sonucu ağır yaralandı. Hemen Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi´ne kaldırılıp tedaviye alınan Ünsal, dün, şehit düştü.

Operasyondan üç gün önce ailesiyle konuşan, 2 Mayıs günü de yeni yaşını kutlayacak olan Yüzbaşı Ünsal´ın, kahramanca şehit düştüğü ortaya çıktı. Emrindeki askerlerle birlikte operasyona çıkan Ünsal´ın, intikal sırasında üzerine bastığı mayını son anda farkettiği, çevresindekileri uzaklaştırdıktan sonra ayağını çekmesiyle patlamanın meydana geldiği öğrenildi. Yüzbaşı Ünsal´ın bu şekilde kendisini feda etmesinin, yaralı olduğu sırada hastaneye ziyarete gelen silah arkadaşı askerler tarafından yakınlarına anlatıldığı kaydedildi."(Turaç Top-Taylan yıldırım DHA 17.08/24.04.2009 Cuma)

Yüzbaşım, siz de bugün şehadet şerbetini içerek, bu vatan toprağının kara bağrında yatanlar arasına katıldınız. Geriye dupduru bir evlat, onurlu bir eş ve sizlerden her zaman gurur duyacak bir millet bıraktınız. Sizlere borçluyuz ta derinden. Bu borcumuzu, sizlere, her şart altında birlik ve beraberliğimizi koruyarak ödeyebiliriz. Birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıda aralıksız ve sinsi bir şekilde bozma gayreti içinde olanların ayrımındayız.

Yüzbaşım, sizin bu kutsal vatan toprağının kara bağrına girdiğiniz gün Ermenistan'da bayrağımız yakıldı. Sarkisyan'ın "Büyük Ermenistan" hayali var. Bu hayal bugün için gülünç gelebilir. Türkiye'nin varolan düşmanlıklarının parçalarından sadece biri olan bu hayal, diğer bütün düşmanlıklarla birleştirildiğinde ciddiye alınmalıdır. Bizim de stratejimiz daha net ve daha güçlü olmalıdır. Kötü söz, hainane ve düşmanca tutumlar misliyle karşılık bulmalıdır.

Yüzbaşım bir de ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama "soykırım" kadar ağır sözler söyledi bugün: "94 yıl önce, 20. yüzyılın en büyük katliamlarından biri başladı. Her yıl, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde 1.5 milyon Ermeni'nin katledilmesi veya ölüme yürümesini anıyoruz." dedi.

Nur içinde yat yüzbaşım...

Türk Milleti'nin başı sağolsun...

Her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken ve adeta dünya ve hele de Türkler için tarihin yeniden yazılmakta olduğu günleri yaşamaktayız.

Türk Milleti yarınlarını, şartlar ne kadar ağır, aşılmaz ve ne kadar zor olursa olsun inşa etmeyi bilen bir millettir.

Bu gerçek eğer yeniden yazılacaksa tarihe, onu da yeniden yazarız.

 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..