Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şehit Polis memuru gözyaşları içinde toprağa verildi

Şehit Polis memuru gözyaşları içinde toprağa verildi
 

Şehit Polis Memuru Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi


Uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Kılıç toprağa verildi. Burdur merkeze bağlı Karaçal köyü nüfusuna kayıtlı 1967 doğumlu 20 yıllık polis memuru Mustafa Kılıç (45) Antalya’da görevi sırasında şizofren hastası Çağrı Danışman (32) adlı şahıs tarafından yapılan silahlı saldırı sonucunda Perşembe günü hayatını kaybetmişti.

Şehit polis memuru Mustafa Kılıç’ın cenazesi, Karaçal köyünde bugün (5 Ekim 2012 Cuma günü) saat 14.45 sularında ilk olarak Babaevine getirildi. Burada kısa süre aile fertleri şehidin tabutunun başında ağıt yaktıktan sonra köy mezarlığına defnedildi.

Görevi sırasında şehit olan polis memuru Mustafa Kılıç’ın Karaçal köyündeki cenaze törenine Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri ile şehit polis memurunun görev arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Ne olmuştu:

4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 20,00 sıralarında Antalya TRT caddesinde devriye görevi yapan motosikletli polisler, Beton Kahve kavşağında şüpheli gördükleri kırmızı renkli bir otomobili durdurmak istedi. Ancak araçtan pompalı tüfekle ateş edildi. Olay sırasında bir polis ağır yaralandı. Saldırganlar ise yaralı polisin beylik tabancasını da alarak kaçtı.

Polis ekipleri kaçan saldırganların peşine düştü. Saldırganlar Ferro Krom’un üst kısmında Cezaevi Kavşağında polis barikatıyla karşılaştı. Buradaki müsademede iki polis memuru daha yaralandı. Saldırganlar araçlarını terkederek yaya olarak kaçtılar. Çelik Kuvvet ekiplerinin de peşine düştüğü saldırganlardan 32 yaşındaki şizofren hastası olduğu belirtilen Çağrı Danışman’ı çıkan çatışmada yaralı yakaladı. Danışman kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Diğer saldırgan ise aranmaya devam ediliyor.

Yaralı polis memurları kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yaptığı açıklamada, olayın vakayı adiye olduğunu, şehit polis memurlarının, Konya nüfusuna kayıtlı 30 yaşındaki Mehmet Çolak, yine Konya nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Abdullah Bülbül ve Burdur nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki Mustafa Kılınç olduğunu, şehit edilen polis memurlarının, motosikletli asayiş ekiplerinde görev yaptığını belirtti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..