Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Şehit Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu...

Şehit Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu...
 

Şırnak'ta dün şehit olan Özel Kuvvetler Birliği'nde görevli Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu, Levent Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra toprağa verildi.

Şehit Topçu Yüzbaşı'nın ikisi de bir yaşında olan iki ikiz evladı: Bade ve Kahraman yetim kaldı. Çocukları yetim kalan Şehit Topçu yüzbaşı Sinan Eroğlu, Türk Milleti'nin evlatları yetim kalmasın, bu topraklar üzerinde sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşasınlar diye herşeyimizi borçlu olduğumuz bütün şehitlerimiz gibi o da şehit oldu.

Geriye bir de acılı eş kaldı: Acılı eşin adı Tuğba Eroğlu... Bu acıyı bilen bir ailenin çocuğuyum. Sarıkamış'ta dedesinin iki ağabeyi şehit düşen bir ailenin evladıyım. Yüzyıllar da geçse hiç unutulmayan bir acı; bir o kadar da onurlu, şerefli bir acı!.. Tuğba Eroğlu da bu acıyı; bu onurlu ve şerefli acıyı ailecek yaşayacak. Ama Türk Milleti bir şeyi çok iyi bilsin: Her biri Türk Milleti'nin bağımsızlığını, vatanını, namusunu, şerefini, canını ve malını korumak ve kollamak için bu uğurda korkusuzca savaşmak için çok iyi yetiştiler. Savaştılar; şehit düştüler; savaşmaya devam ediyorlar, geriye acılı eşler; yetim çocuklar bırakarak... Bizim için: Bu vatan ve bu millet için!.. Onlar dün de Kemal'in askerleriydi; bugün de...

29 Kasım Perşembe günü Bade ve Kahraman ikiz evlatların doğumgünleriydi. Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu, eşi Tuğba Eroğlu ile yaptığı son görüşmesinde "Beni bekleyin, doğumgünü kutlamayın, cumartesi günü (08.12.2007) ben gelince kutlarız, " demiş. Kendisi gelemedi, Türk bayrağına sarılı tabutu geldi. Bu günlerin tarihi çok iyi yazılmalı, her günün bir anlamı, her şehidin Türk Milleti'ne verdiği büyük dersler var. Bu yüce millet topyekun ve çok iyi anlamalı. Yedi düvel ile savaşıyorduk; yetmiş düvel ile savaşıyoruz. Ekonomiden, bağımsızlığa; dünden bugüne uzanan çok boyutlu bir savaş. Genelkurmay Başkanmımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın deyimiyle "karanlık savaş dönemi"ndeyiz.

Şehit Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu'nun cenaze törenine çok sayıda vatandaş; İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda subay ve astsubay katıldı.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu top arabasına konuldu. Şehit Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu'nun eşi Tuğba Eroğlu, eşinin tabutuna asker selamı verdi.

"İkiz çocuklarını yanına alıp, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen Tuğba Eroğlu; bitkin olmasına karşın önce bir yaşındaki oğlu Kahraman'ı kucağına alırken; "Oğlum bak baban!.. Güzel baban, oğlum!.. Ağlamayacağım oğlum!.. Aslanlar gibi şehit oldu baban, oğlum!.. Vatanını korudu!.. Kahramanca savaştı, oğlum!.." diye feryat etti. Daha sonra kızı Bade'yi de kucağına alan acılı eş, iki çocuğu da kucağındayken "Dört aydır göremediğiniz babanız burada annem!.." diye haykırdı. (Milliyet 05.12.2007)

Bu satırları okuyunca cenaze törenine katıldığım Şehit Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın'ın acılı eşi Serap Özyalçın ile kızları Ezgi ile Özge gözümün önüne geldi. Cenaze töreni boyunca hep anneye sarılan Ezgi ve Özge...

"Bırakın ben de PKK ile savaşayım: Şehit düşen Türk arkadaşına üzüldü, PKK'yla savaşmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvurdu. Japonya'nın Kyushu kentinde oturan Kazutoshi Kai adlı bir Japon, çok sevdiği arkadaşı şehit düşünce Türkiye Büyükelçiliği'ne terör örgütü PKK ile mücadele etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmak amacıyla başvurdu." (VATAN 05.12.2007)

"Hani Yahya Kemal'in "Ölmek kaderde var / Bize ürküntü vermiyor / Lakin vatandan ayrılışın ızdırabı zor" dediği gibi benim de ölümden bir korkum yok. Hepimiz bir gün öleceğiz. Türk Milleti'nin bağımsızlığını kaybettiği halde farkında olmamasına üzülüyorum!.. " (Aslan Bulut, Yeniçağ 01.12.2007)

Haşmet Babaoğlu da VATAN'daki bugünkü yazısının başlığını "Az ye, çok oku! en güzeli bu!." olarak koymuş. Bu zor günlerde yapmamız gereken de bu!..

Ve Yiğit Bulut'un 03.12.2007 günlü VATAN'daki yazısının başlığı: "Türkiye'yi kurtarmalıyız!" idi. Bu başlık tek başına çok şeyi ifade ediyor.

Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu Türkiye'yi kurtarmak için şehit oldu.

Türk Milleti'nin başı sağolsun!..

Fot. 05.12.2007 tarihli Milliyet'ten


 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..