Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '15

 
Kategori
Gönüllülük
 

Şehit ve gazi ailelerimiz için birleşiyoruz....

Şehit ve gazi ailelerimiz için birleşiyoruz....
 

Değerli dostlar
 
Günlerdir bu vatan toprağı için şehadet şerbetini içen kardeşlerimiz ve gerideki emanetleri için biraraya gelip sorumluluğumuzu göstermek istedik. Güzel ve hızlı yol da aldık çok şükür.
Sadece facebook grupların kendi çabaları yetmez bu konuda üretici tedarikçi ve aynı sektörde olması gerekmeyen tüm duyarlı hassas esnaf, şirket ve kuruluşların yanı sıra internet üzerinden bu metni okuyan herkesin her kesimin yardımına ihtiyacımız var.
 
Bugün itibari ile kuruluşu Çanakkale Savaşı (1915)'na dayanan Conk Bayırında kurulan TÜRKİYE HARP MALÜLÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ İstanbul şubesinde başkanımız 18 sene terörle mücadele etmek için bizzat dağlarda bordo berelilerde mücadele etmiş malül Gazi Sayın Önder ÇELİK ve yardımcısı Cevat YILMAZ beyefendi ile 4 şehit babası biraraya gelip kucaklaştık dertleştik çay içtik. Hepsinin tek tek sizlere selamı var. Çok dertliler. Kaygılılar. Ama tek kaygıları üzüntüleri milletimizin ahde vefa göstermemesi diyerek üzüntülerini dile getirdiler. Bizler de internet üzerinden resmi satış yapan gruplar ve takipçilerimizle bu noktada acizane kendi çabalarımızla bir proje hazırlayıp bunu dernekte şehit ailelerimizle bir araya gelerek paylaşmak istediğimizi belirttik. Çok sevindiler çok mutlu oldular. Ama yardım için değil ! Hatırlandıkları için... Bizim ayıbımızdı bu... Ayıbımızın itirafıydı orada bulunmak belki de. Ama bir şekilde başlanmalıydı. Ve başladık artık.
 
Bu işin hukuki prosedürleri yarın bitecek.
 
Bu işi nasıl yapacağımızı yine yarın geç saate kalmadan sizlerle paylaşacağız. Heryerde şaibeli lekeli bir sürü şey varken tertemiz almımızın akıyla bu işi kotarabilmemiz için sizin de malumunuzdur ki 1 günlük iş değil. Ama kadro güçlü olunca, yarına bitecek ve tüm detayları somut olarak paylaşmayı başarmak hevesindeyiz. Son bir gün müsadenizi istiyoruz. Ve yarın istediğiniz ve merak ettiğiniz hususları açıklayarak yola çıkacağız. Üstat her işin başı bismillah diyor. Hayr için çıktık yola. Allah hiçbirimizi utandırmasın.
 
Peki kampanyaya nasıl katılacaksınız: Öncelikle facebook üzerinden bize ulaşın lütfen:
ADRESİMİZ: https://www.facebook.com/groups/1665275233685344/?fref=ts
Hiçbir nakdi yardım trafiği bizim üzerimizden gitmeyecek. Siz kendiniz vereceksiniz derneğe.
Bu şekilde aracı yok eş dost tanıdık muhabbeti yok. Yani bizler hakkında kimsenin söyleyebileceği bir negatif şey yok. Sizin de içiniz daha rahat olacak çünkü kendiniz sadece kendi bildiğiniz rakamın gizliliği ile işinizi yapacaksınız.
 
Dernekle ilgili şüpheniz var sa ki olabilir artık insanlar kime inanacağını şaşırdı. Bu dernek herhangi bir bireyin kendi çabalarıyla iyi niyetli veya art niyetli olarak kurduğu bir dernek değil önümüzde ki hafta 100. yılını dolduracak şanlı bir dernek. Kuruluşu Çanakkale Savaşı sırasında Conk bayırında gerçekleşn bir dernek. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği . Her türlü kendiniz iletişime geçerek sorgulayabileceğiniz bir yer. Ben aslında çok sevindim sizin bu sorunuzu görünce çünkü insanımız güvenini kaybetmişken artık sorgulayarak doğru adresi bulabilmeli.
İşleyiş şu şekilde olacaktır;
 
1. Çalışma
 
El emegi, hammadde veya bagislayacagi ürünü olan kisilerin, urunlerini, depo olarak
aşağıda paylaşacağımız adrese kargo ücretini ödeyip göndererek bir çeşit ortak bağış havuzu oluşturduk. Burada toplanan ürünleri bağış koordinasyon yetkililerinin belirlediği fiyatlarla sunumunu yapmak kaydıyla gruplarda paylaşmak atılacak ikinci adım olacaktır. Ürünler satılmayacak, dernek hesabına yapılan bağış karşılığında bağışı yapan güzel yüreklere gönderilecektir. Kargo ücreti alıcıya aittir. Bağışı yapan bağış dekontunu temsilciyle paylaştıktan sonra ürün kargoya verilecektir. Paylaşımlar homojen olarak tek çeşit bir görselle olacak ve tüm grup adminlerine veya başkanlarına bu görseller verilecektir. Her grup kendi içinde çalışıp devinimi sağlayacaktır. Bağış yapan son kişilerin muhattabı gruplarındaki adminler olup onlarında muhattabı aşağıda isimleri paylaşılacak olan koordinasyon ekibi olacaktır.
 
2. Çalışma
 
Eğer direk nakdi yardım etmek istiyorsanız;
Bağış yapılacak rakamı hiçbirimizin veya aracının hesabına değil direk olarak Turk Harp Malulu Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi'nin hesabina aciklama kismina "facebook /instagram bagis" yazarak yatırmak suretiyle gerçekleştirebilirsiniz. Kimin ne yatırdığını bilme şansının imkansız olduğu ve bu şekilde de sağ elin verdiğini sol elin göremeyeceği bir sistemi oluşturduğumuza inanıyoruz. Okullar açılıyor şu anda 107 şehit çocuğunun kırtasiye ve giyim masrafları var. Bazılarının okul değil ama servis masrafları var. Olduğu kadar artık. Bunları düşünebilirsiniz. Veya aylık sizi sarsmayacak ölçüde küçük ama sürekli bir meblağ da ödeyebilirsiniz. Hayrın en güzeli sürekli olanmış unutmayalım. Bu calisma organizasyon seklinin en uygun, en şeffaf ve en dürüst bir calisma sistemi olacagini dusunuyoruz.
 
3. Çalışma
 
Herkes istediğini yapmakta özgürdür. Kısıtlama yok. İsteyenler ürün kampanyası veya yarışma veya kermes ....vs. yapabilirler.
 
Urun bagisi yapmak isteyen kisilerin bizlere mesaj yoluyla ulaşmasını rica ediyoruz.
 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..