Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Şehitler ölmez

Egolar, menfaatler, çıkarlar derken sönüp giden hayatlar. Sizin hiç kanınızdan, canınızdan, hanenizin içinden ölen biri oldu mu? Eğer olmuşsa ölümün ne demek olduğunu iyi bilirsiniz. Bir evden bir can gitmişse, giderken yanında kalanlardan mutlaka bir parça beraber götürmüştür. Hayaller, heyecanlar, mutluluklar hep yarım kalacaktır. Kaldı ki bir evlat ise giden o evlat yanında anneciğini de götürür. Karnında 9 ay taşıyan, uykusundan, yemesinden, gezmesinden, işinden fedakarlıklar ile dünyaya getirdiği canı büyüten ana evladını kaybedince aynı kalır mı? 

Ve evlat ne uğruna ölüyor? Öldürülüyor? Birilerinin çıkarı, birilerinin anlaşmazlığı, birilerinin güç gösteri, birilerinin, birilerinin, birilerinin bitmeyen onlarca bahanesi.. Bu bahanelerin hiç biri bir ananın ahını kaldıramaz. Ve bizler maalesef aldığımız ah' lar yüzünden iki yakamızı bir araya getiremiyoruz. Allah'ın verdiği canı Allah alabilirken hangi din ile açıklarsınız 19-20 yaşında bir çocuğun canını alıp 'ŞEHİT' oldu tesellisi ile unutturmayı. Adlarını bir sokağa, parka, caddeye verip ailesine üç beş kuruş maaş bağlayıp devletin gücünü gösterdiğinizi nasıl söylersiniz? 

Empati yapıyorum. Maalesef eksik kalıyorum. Aklım, mantığım almadığı için kendi adıma hiç bir avuntu bulamıyorum. Eğer ki bir onur mücadelesinin içindeysek, biz Nene Hatunun torunlarıyız. Kadınız deyip kenara çekilmeyip, erkeklerimizin yanında dağ gibi durmasını biliriz. Fakat bu sadece üç beş kıt akıllının gövde gösterisi ise pis ellerinizi çekin çocuklarımızdan.

 
Toplam blog
: 11
: 67
Kayıt tarihi
: 10.10.14
 
 

Deli dolu oturan Boğa, babasını özleyen kız çocuğu, Ahmet'in ekip arkadaşı, tasarım sever, hayatı..