Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şehitler ölmüyorsa tabutlar ne peki?

Şehitler ölmüyorsa tabutlar ne peki?
 

Siz hiç Alsancak Hocazade Camiinden kalkan bir şehit cenazesi gördünüz mü ya da Ortaköy Camiinden, ya da Kocatepe Camiinden? Neden bu yavrular hep fakir, ihtiyaç sahibi köylünün çocukları. Şimdi bir çok insan ayaklanıp bu da ne demek zenginlerin çocukları mı ölsün yani demesin. Tabi ki bunu demek istemiyorum. Söylemek istediğim şey gayet açık. Gidenler hep garip çocuklar.

Birkaç ay önce şehit olan .. ' in(*) evine gittiğimizde mutfaklarında hiçbirşey bulamadık tansiyonu yükselip ilaç içmesi için iki lokma bişey yemesi gerekenlere yiyecek ararken. Polisler jandarmlar ve ilçe halkı sağladı bir süre bu ihtiyacı. Söylemek istediğim şey çok açık. Gayet açık. Kimse alınmasın gücenmesin kızmasın ama kahretsin ki 10000-15000 usd para verip çürük raporu almayıp dağlara çıkan bu çocuklar gidiyor. Kimse gücenmesin ama yetkililerden kimsenin canı yanmadığı ve asla da yanmayacağını çok iyi bildikleri için karar verip çözüm üretilemiyor. Ya benim çocucuğum olsaydı bu gencecik fidanın yerinde diye düşünmek aklının ucundan bile geçmez. Çünkü bilir ki çocuğu için para verip raporu(!) almıştır veya Ankara ya da İstanbul'da bilgisayar karşısında en konforlu şekilde yapacaktır askerliğini oğlu..

Bu ülkede hala bir belediye aşkanı terör örgütü militanlarının evleriniz ziyaret edip ihtiyaçları olup olmadığını kontrol ediyor ve çekinmeden cenazelerini devletin-belediyenin cenaze aracıyla kaldırıyorsa, Atatürk'ün kurduğu mecliste milletvekili demeye dilimin varmadığı şahıslar ''Kardeşlerimize terör örgütü mensubu diyemeyiz.'' şeklinde konuşup elini kolunu sallaya sallaya geziyorsa bu işin çivisi çıkmış demektir.

Kimse Şehitler Ölmez demesin. Sakın demesin. Tabutların içleri boş mu?

(*)Şehidimizin ismini özellikle vermedim.Ailesi okuyup incinebilir.

 
Toplam blog
: 14
: 891
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

1982 İzmir doğumluyum. Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme mezunuyum. Şu an İzmir'de bir dış ticaret ..