Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Şehitler ölür mü,ölmez mi..

Şehitler ölür mü,ölmez mi..
 

Göster/ Gizle
Lisedeyken bir öğretmenim şunu söylemişti; Bu ülkenin insanlari, üç konuda bilgisizliklerini kabullenmezler: Din, tıp ve siyaset..

Hasta mısınız..! Açın derdinizi herhangi birine, bakın ne ilaç tarifleri, ne çareler önerir size..

Politika mı söz konusu olan...! Sokakta rastladığınız, "elifi görse mertek sanır" misali kim olursa olsun, size bir politika uzmanı gibi açıklamalar yapar..

Dini bir husus mu konumuz..! Herkes müftü kesilir..! Müftülere sormak akıllardan bile geçmez üstelik..

Bu ülkede, bu üç konuda kime ne sorarsanız sorun, verecek bir cevabı vardır..Asla şunu duyamazsınız: "Kardeşim ben doktor değilim, git derdini bir doktora aç.." ya da "Ben politika uzmanı değilim, git uzman kişilere danış, oku, araştır.." ya da "Dini konularda bilgim sınırlıdır, git sen diyanete, müftüye, bilen birine sor.."

Şu "şehitlik" konusu..

Herkesin ağzında sakız..Televizyon starları, şehitlik konusun tartışıyor: "Oğlum olursa askere göndermem, şehitler de ölür ve ben oğlumun ölmesini istemem " diyor Bülent Ersoy Hanımefendi..!

"(Olmayan)çocuğum vatana, millete feda olsun.." diyor, Ebru Gündeş Hanımefendi..!

Şimdi herkes, "Şehitler ölür mü, ölmez mi..?" bunu tartışıyor..

Şehitlerin ölümsüz olduğunun delili, pek az kişi bilse de Kurandadır:"Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyiniz, onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz"(Bakara, 154)

Ayet-i Kerime Allah için ölenlerin bizim anladığımız anlamda ölmediklerini ifade ediyor. "Şehitler ölmez..!" ilkesi de burdan kaynaklanıyor.

Allah inancıyla vatanı ve millet gibi yüce değerler uğruna savaşanlar da aynı kategoride değerlendirilir.

Sonuç:Şehitler de, bizim anladığımız anlamda ölür..Anneler evlat acısı yaşar bu yüzden..Ancak bu ölüm, sıradan bir ölüm değildir ama bunu ancak şehit olan kişi bilir.Yani olay manevidir.

Bu ülkenin anaları çok şehit vermiş, çok ağlamıştır geçmişten günümüze..Ağlamıştır ama oğlunun eline kına yakıp askere göndermekten de vaz geçmemiştir hiç bir zaman..

Bu iman ve bu iman esasıdır ki, onların acılarını dindirmiş, şehadet zincirini koparmamıştır, yüz yıllardır...

Şimdi.."Tarla sahibinin haberi yok, kargalar birbirini yiyor.." misali, çocuğu olmayan Ebru Gündeş'le, hiç bir zaman bir oğlu olamayacak Bülent Ersoy'un konuyla ilgili ahkam kesmelerine ne diyeceğiz..?

Lise öğretmenim ne kadar haklıymış meğer..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..