Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlere saygıları olmayan utanmaz arlanmazlar

Şehitlere saygıları olmayan utanmaz arlanmazlar
 

gazeteden alıntı


Her köşe başı onlar için siyasi propoganda yeri.  Nasıl bir vicdandır, nasıl bu kadar kin ve öfke doldurulmuşlar ki, Şehitlerimizin cenazesini bile kullanarak nemalanma derdindeler.

Siz ve sizin gibilere Rabbim akıl fikir ihsan eylesin.

******

Vezneciler’de hain saldırıda şehit düşen polis memurları “Gökhan Topçu”  ve  “ Kadir Cihan Karagözlü”  için Fatih Camii’nde  düzenlenen cenaze töreninde arbede çıkarıp, bağırıp tekbir getirerek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ait çelengi devirip yuhalamaya başlıyorlar.

Sizin nasıl Müslüman kişiler olduğunuz elbette Yüce Rabbimin takdiridir ancak din için ahkâm kesenler bu gibileri de görsünler.

******

“Mü’min; in­san­la­rı kö­tü­le­yen, lâ­net­le­yen, kö­tü söz ve çir­kin dav­ra­nış ser­gi­le­yen kim­se de­ğil­dir.” (Tir­mi­zî, Birr, 48)

En kutsal mekanda ve öncelikle Vatan uğruna canını vermiş o yüce insanlara, ailelerine, okunan Kur’ana, kılınan namaza,din görevlilerine ve orada şehitlerimize son kez görevlerini yerine getirmeye gelmiş topluluğa karşı ne hakla bunu yapabilirsiniz.

İnsanlar acılarınla boğuşurken sizler ne hakla cenazeye ve ailelerine karşı bu eylemi ne hakla yapabilirsiniz? Bu kul hakkına sığar mı?

******

Siz kimsiniz?  Siz, birilerinin arkasına sığınıp saldıran, sonra gösterilen tepki ile emniyete götürürülürken suratını kapatan korkaklardansınız.

Siz ve sizin gibiler illaki birilerinin maşası olmalısınız ancak sıkıya gelince korkakça suratınızı kapatıyorsunuz.

Madem mermi atacak kadar yüreklisin göz altına alınınca da yüzünü saklamaya çalışmayacaksın.

Siz ve sizin gibiler, kendi düşüncesinin yerine bir başkasınınkini koyan, birer zavallı aciz mahluklarsınız.

Son bilgiye göre en acısı ve en çirkin olanı da eylemi gerçekleştirenlerden birinin şehidin dayısı olması. İnsan acısı varken ve ayrıca bu acı senin kardeşin olan kadının yavrusuna iken nasıl bir akıl tutulmasıdır ki böyle bir olaya alet olursunuz?

Akıl alır gibi değil!

******

Olayların müsebbibi Kılıçdaroğlu mudur ki, her seferinde rezalet çıkartılıyor. Ve nasıl oluyor da eylemcilerden birinin üzerinde polis tişörtü var? Ve o kadar güvenlik görevlisi arasında bu eylem nasıl gerçekleşebiliyor?

Bu tartışmaya açık ve çok önemli bir konu. O giysiyi nereden, nasıl temin edip kalabalığın arasına girmiştir. O giysi ile başka bir eylem gerçekleştirip yakalanmadan kaçabilir miydi?

Bu konu üzerine daha çokça soru sorulabilir? Cevabı nedir? Bunu emniyetin açıklaması gerekir. Bu durumda üzerinde polis kıyafeti olanların gerçek polis olduğunu nereden

anlayacağız?

Geçmişte üzerine çarşaf geçirip eylem yapan kişiler olduğunu hatırlayalım.

******

Şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim sabır ihsan eylesin.

Ve sizler Aziz Şehitlerimiz

Sizler bizlere hakkınızı helâl edin. Sizler bu vatan uğrunda can verip, son yolculuğunuza böyle uğurlanmayı asla ve asla hak etmediniz.

Musalla taşında yatarken, sizlere bunları yaşatanlara yazıklar olsun.

******

Karanlık günlere sürükleniyoruz. Bu keskin saflaşmayı görmüyorlar, görmüyoruz. İçerdeki kavganın dışarıdaki taraftarları ne yapıyorlar? Bunları çok ciddi şekilde düşünmemiz gerekiyor.

*******

Hâdiye Kaptan

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....