Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Şehitleri anmak mı, anlamak mı?

Şehitleri anmak mı, anlamak mı?
 

Önümüzde 18 Mart Şehitlerini anma günü var. Bu senede geçmiş yıllardan farklı olacağını sanmıyorum. Yıllardır konuşma metinleri bile değişmiyor. Hep aynı cümleler, hep aynı protokol ve nihayetinde hep aynı son.

19 Mart günü herşey kaldığı yerden devam ediyor. Hepimiz yıllardır aynı şeyleri duyduk ve gördük. Böyle, tarihi fedakarlık ve kahramanlık dolu bir milletin, tarihini nesilden nesile yaşatması için tabiki bu tür törenler gerekli. Ama artık tören proğramının bile değişmedeği böyle etkinlikler yaparak şehitleri anladığımızı söylemek çok büyük bir haksızlık.

Kimlere haksızlık? Kanını ve canını feda etmiş şehitlerimize, onları cepheye gönderen annelerimize, öksüz kalmış çocuklarına ve dul kalmış eşlerine haksızlık tabiki. Onlar canlarını , isimleri biryerlerde yazılsın, sahte göz yaşları dökülsün yılda bir defa törenler yapılsın diye değil;vatan toprakları düşman ayağı altında kalmasın diye verdiler.Ülkemize kimse yan gözle bakmasın, geride bıraktıklarının namusuna kimse el uzatmasın diye can verdiler. Halada vermeye devam ediyorlar. Şehitleri anlamak yılda bir defa törenlere katılmakla olmaz. Onları anlamak demek vatanını ve milletini sevmek demektir. Hemde karşılıksız sevmek. Şahsi mefatlerini vatan ve millet menfatlerinin yanında hiçe saymak demektir. Ülkende adaleti, eşitliği, hukuku, demokrasiyi, yurttaşının can ve mal güvenliğini sağlamak demektir.

Kimki bu uğurda vatanı ve milleti için elinden geleni yapıyorsa işte o şehit çocuğudur. Onları gören şehitlerimiz huzur içinde yerlerinde uyuyordur. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Allah hepimize şehitliği nasip etsin.

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

Mehmet Akif ERSOY

 
Toplam blog
: 14
: 790
Kayıt tarihi
: 13.02.07
 
 

1980 Afyon doğumluyum. Devlet memuru olarak çalışıyorum. Şu an lisans eğitimi yapıyorum. Orta der..