Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlerimiz

Şehitlerimiz
 

Görevi Başında Bir Kahraman Mehmekçik


Son günlerde habire şehit haberleri geliyor. Hakkâri’de. Çukurca’da görevi başında askerlerimiz ve emniyet güçlerimiz, öğretmenlerimiz ve de vatandaşlarımız şehit oluyor. Yahu Allah aşkına, Muhammed aşkına, İsa, Musa aşkına biz neyin peşindeyiz?  Koca Anadolu toprağı hepimize yetiyor… Annelerin gözyaşları yürekleri derinden sızlatıyor. Bağrı yanık anaların gözyaşları dinmeyecek mı?

Bin yıldan beri bu topraklarda Türkler ve Kürtler birlikte yaşamışlar, birbirlerine kız alıp ,hısım akraba olmuşlar. Türklerin, Kürtlerin yanı sıra bu vatan topraklarında Azeriler var, Romanya’dan, Bulgaristan’dan, Arnavutluk’tan Yugoslavya’dan gelen göçmen kardeşlerimiz var. Çerkezler var, Arap kökenli vatandaşlarımız. Hatta bazı illerimizde Süryaniler var, Yezidiler var. Bu saygı değer vatandaşlarımızla birlikte başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarıyla birlikte Anadolu toprağını düşmanlardan kurtardık. Sadece Çanakkale’de 257 bin vatan evladı şehit oldu…Bu rakam bizlere biraz düşünme payı vermiyor mu? 

Bizler ne hale geldik biliyor musunuz? Gencecik yavrularımız daha 21 yaşında iken vatani görevini yaparken bir hiç uğruna şehit olup gidiyorlar. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez ”diyoruz amenna. Lakin ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor. Anneler ağlıyor, babalar kan ağlıyor, genç gelinler dul kalıyor, yavru bebeler öksüz kalıyor.

Yeter Allah aşkına diyorum.  Barış diyoruz yalan söylüyoruz,  demokrasi diyoruz, yine külliyen yalan… Söyler misiniz, biz barış ve demokrasinin neresindeyiz Allah aşkına…Siz kimi kandırıyorsunuz ?

Bu şehitlerimizle birlikte bir de geçen hafta Van’da ve Erciş’te meydana gelen deprem sonucunda 600’e yakın vatandaşımızı kaybettik.

Bunların içinde 100’e yakan öğretmenlerimiz vardır. 4500 ‘den fazla da yaralı vatandaşlarımız vardır. Dini inancımıza göre depremde ölenler de şehit sayılıyor. Yüreklerimiz yanıyor, hüzün içindeyiz. Karakış geliyor, karlar lapa lapa yağıyor,   vatandaşlarımızı  zor günler bekliyor. Yüce Mevla’m geride kalanlara sabır, kolaylık ve metanet versin. Bu şehitler arasında  Söke'den bir bayan öğretmenimiz vardır. Gözde öğretmeni genç yaşta  Van depreminde kaybettik.  Bir de Söke /  Kemalpaşa Mahallesi'nden bir şehit erimiz de vardı. Ailelerinin acılarını  paylaşıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, dostlarına,  yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ailelerine  sabır diliyorum.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı olan vatandaşlarımıza da yine Allah’tan acil şifalar diliyorum. Yüce milletimize de başsağlığı diliyorum.  Sözlerimi eski Aydın Milletvekillerimizden eğitimci şair ve yazar, yüreği vatan sevgisiyle dopdolu; Sayın M. Kemal Yılmaz’ın  ”Sevgili Şehitlerimiz “ adlı şiiriyle burada bağlamak istiyorum.

Adamı boşuna almazlar askere

Bazen tez gelir,

Bazen hiç gelmez o tezkere.

***

 Kocamaz, her dem genç

Her dem taptaze bu şehit

Her dem kahraman o                    

Ve de yiğit mi yiğit…

**

Anladık be canım anladık,

Ölüm herkesin başında…”

Ama o kadar kolay mı ölmek

Tazecik,

Yirmi bir yaşında…

***

Ben de severdim bir güzeli,

Elimde eli

Nöbet tutardık birlikte

Dağ başında,

Ellerimiz hep tetikte.

***

Gözleri, o gözleri, o gözleri var ya

O gözleri güler, hep gülerdi.

Benden önce o,

“Gel tezkere gel…” derdi.

Şiir yazarlar güle, bülbüle

Anlamıyor genç şehidin halinden

Şairler bile.

***

Mataramda suyum donuk

Karakış bu… soğuk mu soğuk…

Akar karlar üstüne oluk oluk

Süzülür toprağa

Bereket bereket kanım,

Örter al bayrak,

Okşar, arar beni vatanım…

M. Kemal YILMAZ

Umurlu Çiçekleri / Üç demet Şiir

Aydın Kolalı Matbaası 2.baskı,2006

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..