Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlerin Manevi Hakları İkna ile Telafi Edilemez.

Şehitlerin Manevi Hakları İkna ile Telafi Edilemez.
 

Şehitler vatan millet için canlarını vermişlerdir. Onlar nasıl hala yaşayan insanların muhatabı olabilir. Bu vatan topraklarında manevi hakları silinemeyecek şehitler sadece terör şehitleri değil!

Bu coğrafyayı vatan yapmak için ve düşmana karşı savunmak için bin yıllardır genç bedenlerini, hayallerini, ümitlerini, geride buraktıkları ciğerparelerini vatana feda eden ve kendini onların mutlu yaşamaları için kanları ile vatan topraklarını sulayan milyanlarca şehitleri hangi iman sahipleri unutabilir.

Onların gökkubbeye-Allah'a ulaşan ahı'nı nasıl yok sayabilirsiniz. Bu ülkenin sınırlarının bölünmez bütünlüğünde tarih boyunca tüm şehitlerin hakkı vardır ki birçoklarının nesilleri toprak olmuştur. Muhatabınız kim olacak.

Milli şairlerin kahramanlık ve şehitler için yazdıkları şiirlerdeki nesilleri kaybolmuş şehitlerin haklarını nasıl ikna ile helal ettirecek onlara nasıl maddi destekle manevi itirazlarını yumuşatacaksınız.

"Binyıllarca bu topraklar uğruna can verenler, son günlerin açılımlarını nasıl karşılar dersiniz. Unutmayın ki onlar " Şehitler ölmez, onlar diridir ama siz bilmezsiniz" ki bu politikaları üretiyorsunuz.

Barış ve huzur için insan hakları bağlamında bireysel demokratik ve kültürel haklar elbette insan olmanın gereği olarak uygulanmalıdır. Ama buna coğrafik içerikli siyaseti veya etnik siyasi oluşumlara ortam katarak çözüm aramaya başlarsanız bu daha çok düğümlenir.

Ama öncelikle Allaha iman beraklığı içinde öncelikle parti ve seçim kanunları demokratikleştirilmeli. Yönetime egemen olan siyasi partiler lider sultasından kurtulmalıdır. Bunu görmeden ahkam kesip politika üretmek münafıklık ve Allah'tan korkmamaktır.

Biraz tefekkür eden inançlı veya tarafsız kişiler yanlışı göreceklerdir.


 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..