Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '20

 
Kategori
Blog
 

ŞEHR-Í ÍNCÍRLÍOVA

Değerli arkadaşlar bu ilk yazımda yaşadığım şehir aydın iline bağlı Incirliova'yı tanıtmayı çalışacağım. Tabi insan yaşadığı ve doğduğu şehire sever ve orada mutlu olmaktan mutlu olur . Bende aynı kaydedeyim. 
Şimdi bahsetmeye başlayalım 
Incirliova Aydın iline bağlı bir ilçededir. 2019 nüfus sayısında 52000 civarı belirlenmiştir. Nüfus bakımından her yıl göç almaya devam ediyor ve buna benzer olarak çoğu eğe kıyıları ve şehirleri bu bazlı göçler almaya devam ediyorlar.
Tarihi bakımdan zengin arazilere sahip Incirliova ( eski adı karapınar ) eski tarihlerden kalma tarihi eser kalıntıları ballıkaya , yunan köprüsü ve buralara kuran yörükler başlıca simgelerdendir. Farklı bakış açısındanbakmaya devam edelim. Efelerimiz olarak lider efelerden Durmuş Ali Efe ve gızanlari , diğer kahramanları bir araya getiren bu iman gücü şehirlerimize kurtarmaya yetmiştir. Bu iman gücü yunan işgal kuvvetlerini bu kutsal topraklarda nefes dahi aldirmamistir. Durmuş Ali Efe başta olmak üzere tüm şehitlerimize , gazilerimize bu topraklari bize vatan diye veren kahramanlarımız ruhları şad olsun , bizler torunları olarak onların bıraktıkları bu topraklari aynı ruh ve gaye ile bir ileri nesile mutlaka aktaracağız. 
Kültürel bakımındanda güzel bir yere sahip olan Incirliova düğünlerde keşkek , musakka , yuvarlama yemekleri ile çoğu şehirlerde olmayan yemek çeşitlerine sunuyor. Ayrı olarak kültürel turizm açısından önemli yere sahiptir. Incirliova belediyemize bağlı kültür park sosyal tesisimizde ailelerin çocukları ile çok iyi zamanlar geçirmesi mümkündür. Yeşil ile doğanın kesiştiği bir nokta görevi görüyor. 
Ve arkadaşlar son olarak bahsetmek istediğim konu ulaşımdır. Ulaşım bakımından orta nokta görevi görebilen Incirliova , turizm kenti kuşadasına 40 dk , ızmire 1 saat didimede 50 dk mesafelerde ve aydın merkezede 5 dk uzaklıkta olmasından dolayı ilgi çekici hale ve yol üstünde kalan bir dinlenme yerede sahiptir. 
Yazımı zaman ayırıp , okuyan değerli kardeşlerime teşekkürlerine bir borç bilip diğer yazılarımda daha farklı konularda çıkıp bilinmeye ihtiyaç duyulan konulardan bahsetmeye özen göstereceğim. 
Sevgiyle kalın , Hoşçakalın 
 
 
Toplam blog
: 13
: 115
Kayıt tarihi
: 11.01.18
 
 

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYUM. ..