Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '20

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Şehri bırakıp üretici oldular

Covid-19 salgınıyla birlikte insanlar devasa süpermarketlerden daha butik işletmelere yönelmeye başladı. Bunun sonucunda ise, üreticinin elindeki ürünler kıymete bindi. İnsanlar artık seri üretim fabrikasyon ürünler yerine, köylülerin ürettiği yerel ürünlere yöneldi. Sektördeki boşluğu fark eden birçok girişimci ise, köy köy dolaşıp ürün toplayıp birinci  elden son tüketiciye ulaştırıyor. Bazı girişimciler ise üretici olmaya karar veriyor. Erdem ve Cansu Gönül çifti de sektör değiştirerek kendilerini yerel tohumla temiz tarım yapmaya adayanlardan.3 yıl önce Fethiye'ye yerleşip araştırma yapmaya başlamışlar. Bir yıldır üzerinde çalıştıkları egedendogalolarak.com isimli internet sitesini kuran çift, geçtiğimiz hafta satışa başladı. Ürettikleri tertemiz ürünleri şimdiden bir çok haneye ulaştırmayı başarmışlar.
 
PLAZAYI BIRAKIP KÖYDE ÜRETİCİ OLDULAR 
 
İstanbul'dan Fethiye'ye yerleşme hikayelerini de anlatan Gönül çifti, "Biz İstanbul’dan Fethiye’ye göç eden bir aileyiz. Plazalarda, açık ofislerde, büyük satış organizasyonları olan önemli şirketlerde uzun süre görev yaptık. Yaşadığımız şehirde ulaşabildiğimiz gıdalardan hep şikayetçi olduk. Genel olarak farkına vardığımız şey “tükettiğimiz gıdaların olumsuz etkileri” oldu. Etrafımıza biraz daha dikkatli bakınca hastanelerin 30’lu yaş ve üzeri insanlarla dolup taştığını gördük. Bunun sebebini araştırmaya başladık. Özellikle kronik hastalıklar için kullanılan ilaçların; şişkinlik, halsizlik, kaygı, uyku bozukluğu, odaklanma zorluğu vb. etkilerinin de bulunduğunu fark ettik. İşte bu farkındalık, bizi marketten, pazardan aldığımız gıdaları incelemeye itti. Nasıl üretildiğinden, nereden geldiğinden emin olabileceğimiz  "temiz" gıdaları araştırmaya başladık. Bu arayış sonunda işi gücü bırakıp, tüketeceğimiz gıdaları  zirai ilaç ve  kimyasal gübre kullanmadan üretirken Muğla'da bulduk kendimizi. Amacımız;  atalarımız nasıl üretiyorsa biz de ürünlerimizi o şekilde üretmekti. İklimiyle, toprağıyla, güneşiyle en doğru yer olduğunu gördük" diye konuştu.
 
ZEHİRSİZ TARIM ÜRÜNLERİNİ HERKESE ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ
 
Araştırmalardan sonra kararlarını verip, tüm yasal gereklilikleri yerine getirerek; üretim için gerekli ruhsatları alıp üretici olduklarını söyleyen Gönül çifti, "3 yıl içinde geldiğimiz noktada; “zehirsiz tarım uygulamaları ve arıcılık” yapan, doğal gıdaya ulaşmak bir yana, doğal gıda üreticisi haline gelen bir aile olduk. Kendimizi mutfağına doğal gıda sokmak isteyen insanlara; tertemiz, ilaçsız ve kimyasalsız gıdaları üretip ulaştırmaya adadık. Bizim ve bizim gibi düşünerek ürünlerimizi tüketen dostlarımızla yürüdüğümüz ortak bir hedefimiz var. Bu hedef hastaneye gitmek zorunda kalmamak için temiz gıda tüketmek ve doğal savunma mekanizmamızı hep üst düzeyde güçlü tutmak. Bunun için de temiz gıda üretimini titizlikle devam ettirip özellikle de hijyen koşullarına uygun olarak paketleme ile gıdaları tüketicilere sunmaya devam etmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
 
 
Toplam blog
: 37
: 287
Kayıt tarihi
: 04.05.10
 
 

'Dün kendime seni anlattım' adlı şiir kitabıyla 2008 yılında en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3..