Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Aile ve Çocuk Danışmanı Burcu Polatdemir

http://blog.milliyet.com.tr/yasamsenin

16 Temmuz '21

 
Kategori
Güncel
 

Şehrin İnsanı

           

Eğer büyük şehirlerden birinde doğma  büyüme imkanınız olduysa ‘Şehir Hayatı’ nı bilirim diyebilir misiniz?. Erken kalkmanın trafikten büyük kurtuluş sağladığı , insanların yoğun olarak kalabalık olduğu saatlere önemli işleri denk getirmemek ve bundan duyulan gizli rahatlama duygusu avantaj bilinir ya. Bununla birlikte şehirde olan her türlü yenilik, sosyal  aktivite, büyük sağlık kompleksi, aranan modern hayat ve onun  getirdiği bir takım seçkin(!) meziyetler, sanatsal faaliyetlerin de bulunmasıyla aslında pek çok fırsata ev sahipliği yapan  yerlerdir şehirler.

Peki ya bu şehirlerde yaşayan insanlar.. ; Bir çok kişinin sadece hafta sonları  ( eğer bir aktiviteye katılırsa) yeşil bir ağaç görebildiği ,sokakta gördüğü ve pis diye tabir ettiği sokak hayvanlarına dokunmaktan imtina ettiği hatta büyüyen çocuklarının doğduğu günden beri  herhangi bir hayvanla enerji alışverişinde bulunamadan belki ergenlik çağına geldiği yerlerdir şehirler..

Olur da herhangi bir aile fırsatını bulur da  evinden uzakta , doğa içinde bir yerlerde çoluk çocuk ailece gittiğinde,gittiği yeri  medeniyetten uzakta bularak kendi kendine söylediği  ‘Yok ben  burada bir haftadan fazla kalamam’ diyen de aynı insandır. Koşarak dönüp gelmesiyle beraber daha  ilk dakikalarda  sahte ‘şehir insanı’ rolü yapan bu insanı  yutan , şehrin içinden  kaçamadığı  trafik derdiyle  karşılayan da aynı şehirdir. Yaşattığı da, içinde barındırıp onu el üstünde tutan da kendi insanı dır güya..  Geldiği gibi şehirden kaçma isteği veren  de ,kendine bağımlı kılan ama kimseye bağlanmayan yegane yerlerdir  şehirler..

Çocuğunun okulunun tek ve biricik olması dolayısıyla övünerek gönderilen fakat ilk altı ayında anne babaların kendince ‘aynı düşünceye sahip olmadığını düşündüğü ailelerin çocuklarıyla çocuğunu aynı okulda okutmaktan imtina ettiği ‘ de yerlerdir bu  şehirler..Çoğu zaman medeniyetten dem vurup, şehre kendinden sonra gelene  ‘medeniyetsiz olduğu için’ burun kıvırıp pazar sabahları insanları kendi gürültüsüyle en çok rahatsız eden sözde medeniyetlilerin de yaşadığı yerlerdir şehirler..

Oturduğu şehrin  dışında kalan yerlerde (bu kendi doğduğu yer olsa dahi olsa güya artık beğenmeyen) ötekileştirmeye alışmış , içinde bulunduğu aidatlı beton evlerinin içinde modern köleliği dünyanın en medeniyetli şeyi gören kişilerin de yaşadığı yerlerdir büyük şehirler..

Kendi bulunduğu bölgede çevresini kirletmekten imtina eden ama biraz özgürlüğünü bulduğunda arabasının camından çöpünü umarsızca dışarı fırlatan insanların yaşadığı yerlerdir işte bu büyük şehirler..

Sürekli büyük şehirlerden sıkıldığından dem vurup gittiği tatilde kendinden başka sadece oturduğu evi dinlendiren ,şehir hayatın modern koşturmacasını elzemmiş gibi görüp bu şekilde ‘yoğun olmakla ,hiçbir şeye zamanı olmamakla ‘övünüp bir de gittiği yerden soğuyan ,keyifsizliğini her daim dışarı vuran , gittiği yeri şehir gibi görmek isteyip , birkaç insan fazla görse bundan çılgınca şikayet edip sıkılan da insanların yaşadığı yerlerdir büyük şehirler..

Ah bu şehirler ne yapıyorsa hep onlar yapıyor ya zaten  ..

 
Toplam blog
: 82
: 140
Kayıt tarihi
: 12.04.15
 
 

Çocukların duygu ve davranışlarının sonuçlarından yola çıkarak ,çocuğun ruh dünyasında oluşan değ..