Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '10

 
Kategori
Tiyatro
 

Şehrin perdeleri açılıyor!

Şehrin perdeleri açılıyor!
 

Tanımadığım Adamlar


Sahne sanatlarını seviyorsanız ve kaliteli bir eseri seyretmenin tadını hiç bir şeye değişmem diyorsanız bu haberimiz tam size göre. Yaz aylarında kısa bir uykuya çekilen ve yeni oyunların hazırlıklarını bizden habersiz sürdüren tiyatrolar artık yavaş yavaş perdelerini aralamaya başladı. Bize ise iyi bir yerden koltuk seçip oyunların tadını çıkarmak kaldı. Bir bakalım önümüzdeki aylarda hangi eserler gönlümüzü şenlendirecek.

Dört Türkiye prömiyeri Devlet Tiyatroları’nda Her yıl nitelikli ve seçkin oyunlarıyla seyircisinin karşısına çıkan İstanbul Devlet Tiyatroları, bu yılda geleneği bozmadı bir klasik ve dört Türkiye prömiyeri ile perdesini araladı. İlk kez Uluslar arası Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapan savaş karşıtı “Ölüleri Gömün” bu oyunlardan biri. “Beğendiğiniz Gibi” ise Shakespeare’in kaleminden çıkan en ünlü güldürülerden.
<ımg height="213" alt="" src="http://3.bp.blogspot.com/_ILHbiP9z6TU/TLh6m066tvI/AAAAAAAAATk/Vqqy00hdh4g/s320/OG_6216SB.jpg" width="320" border="0" ex="true">

Batılılaşma sevdasına kapılan doğuluları anlatan “Baştan Çıkarma” Mehmet Birkiye’nin yönetimiyle sahnede. Savaşın yarattığı tahribat üzerine komedi ve dramı harmanlayan “Bedensiz Kadın” ise bir Hırvat oyunu. Serpil Tamur’un yönettiği “Kadın Sığınağı”nda üçüncü sayfada görmeye alıştığımız kadına uygulanan şiddet ve istismarı konu ediniliyor.
İstanbul Devlet Tiyatroları’nın önceki yıllardan sergilenmeye devam eden oyunları ise; Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk, Temiz Ev, Profesyonel, Vahşet Tanrısı, İki Çarpı İki, Kredi Kartı – Vak’aaa!, Ne Dersin Azizim ve çocuk oyunu Herkes Sihirbaz Olacak.
İstanbul Devlet Tiyatroları bu yılda biletlerini mybilet’te satışa sunuyor. Toplu olarak bilet satın almak isterseniz 0212 292 39 00’dan 109 veya 111 numaralı dahili hatları tuşlamalısınız.
Şehirde her şey seyirci için! İBB Şehir Tiyatroları da sezona beş yeni oyunla “merhaba” diyor. Yerli ve yabancı yazarların oyunlarını ustalıkla sahneye taşıyan ve İstanbul’un neredeyse tüm semtlerine yayılan sahneleriyle tiyatro severlerin takdirini kazanan İBB Şehir Tiyatroları, geniş repertuarı ile yine geniş kitlelere hitap edeceğe benzer.
Murathan Mungan’ın kaleminden çıkan “Dört Kişilik Bahçe” Ersin Umulu’nun yönetimiyle karşınıza çıkacak. Geçen yıl Tiyatro Festivali’nin açılış oyununu da yöneten Engin Alkan bu yıl için Orhan Asena’nın “Alemdar” adlı oyununu hazırladı. İBB Şehir Tiyatroları’nın ve ekranların sevilen yüzü Serdar Orçin’in de oyuncu kadrosunda yer aldığını belirtmemizde yarar var.

<ımg height="213" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_ILHbiP9z6TU/TLh8auRu7BI/AAAAAAAAAT0/vUo7Adkvaj0/s320/arzununondadokuzu02.jpg" width="320" border="0" ex="true">
Bir başka yerli yapımı oyunsa; Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği “Surname 2010”. Düşle gerçeğin birbirine karıştığı oyun; “sözde” bir şenlik içinde geçecek. Fransız yazar Choderlos de Laclos’un 18. yüzyıl Fransız aristokrasini eleştirdiği “Tehlikeli İlişkiler” tutkulu bir aşk öyküsü seyretmek isteyenlerin tercihi olacak. “Arzunun Onda Dokuzu”nda dokuz kadının ölüm kalım savaşını sahneye taşıyor. Heather Raffo’nun kaleminden çıkan oyunu Arif Akkaya sahneliyor.
İBB Şehir Tiyatroları’nın biletlerine tiyatronun gişelerinden veya www.ibst.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Dot sezonu Malafa’yla açtı Hakan Günday’ın aynı adlı eserinden yine Hakan Günday tarafından oyunlaştırılan “Malafa” geçen yıl Uluslar arası Tiyatro Festivali’nde karşımıza çıkmıştı. Biletleri satışa sunulur sunulmaz tükendiği için bilet bulamayanlardansanız Malafa’nın bu sezon boyunca oynanacağını okuyunca sevineceksiniz. Murat Daltaban’ın rejisiyle Mısır Apartmanı’nda varlığını sürdürecek Malafa’nın kadrosunda İbrahim Selim, Pınar Töre, Rıza Kocaoğlu, Tuğrul Tülek gibi Dot adıyla anılmaya başlanan oyuncular var. Dot’un cesur oyunları tam bana göre diyorsanız, kaçırmamanızı öneririz.

<ımg height="123" alt="" src="http://1.bp.blogspot.com/_ILHbiP9z6TU/TLh601xWU1I/AAAAAAAAATo/c4Buy2Os84k/s320/malafa2.jpg" width="320" border="0" ex="true">
Malafa biletlerine Biletix’den veya Dot’un gişelerinden ulaşabilirsiniz. Bilet fiyatlarını pahalı buluyorsanız son dakika biletini 20 TL’ye bulabileceğinizi hatırlatmamızda fayda var.
Tiyatro Boyalı Kuştan; Nora Henrik İbsen’in kadının özgürleşmesi üzerine kaleme aldığı oyunu Nora/Nure Tiyatro Boyalı Kuş tarafından Tiyatro Festivali’nde sahnelenmişti. Festivaldeki tek Kürtçe oyun olan Nora/Nure bu yıl Kumbaracı50’de sahnelenecek. Türkçe üstyazılı olarak sahnelenen oyunun rejisi Jale Karabekir’e ait. Oyunun biletleri Kumbaracı50’den veya Biletix’den temin edilebilir.

<ımg height="213" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_ILHbiP9z6TU/TLh7j7LrYDI/AAAAAAAAATw/LAxXPGsWgYE/s320/phoca_thumb_l_nora-1.jpg" width="320" border="0" ex="true">
Ali Poyrazoğlu’nun “Tanımadığı Adamlar” Aziz Nesin’in kaleminden ve Ali Poyrazoğlu’nun yorumundan nasıl bir oyun ortaya çıkar merak ediyorsanız “Tanımadığım Adamlar”a yer ayırmanızı öneririz. Ali Poyrazoğlu ve Bülent Kayabaş’ı buluşturan müzikli kabare tadındaki oyunda oyuncu ve karikatürist Altan Erbulak’ın karikatürleri dekor olarak karşınıza çıkacak. Oyunun biletleri Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gişelerinde ve Biletix’te.
 
Toplam blog
: 5
: 1131
Kayıt tarihi
: 16.10.10
 
 

Okumayı yazmaktan, yazmayı fotoğraf çekmekten, fotoğraf çekmeyi resim yapmaktan daha çok seven bir v..