Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
304
 

Şehriye ve bulgurlu mercimek

Şehriye ve bulgurlu mercimek
 

Geçen hafta 4 gün evde değildik. 23 Nisan tatili, babaannemizin evindeki tadilat işleri derken eve dönüşümüz cumartesi akşamı saat sekizi buldu. Tabii ki o saatten sonra alışveriş yapmamız mümkün olamadı.

Bu tarif de evde azar azar bulunan malzemelerle doğaçlama olarak ortaya çıktı. Evdeki kıt kaynakları kullanarak, biraz ondan, biraz bundan katarak güzel sonuçlar ortaya çıkarmak beni ayrıca mutlu ediyor.

Derin dondurucuda bulunan haşlanmış mercimek, azar azar kalmış bulgur ve yıldız şehriye ile yapılan bu yemek biraz da soğan, sarımsak ve baharat desteği ile çok lezzetli oldu. Ev yapımı ayran ve salata eşliğinde aile halkının da beğenisi ile afiyetle tüketildi :))

Malzemeler:

1 su bardağı hafif haşlanmış mercimek

Yarım su bardağı yıldız şehriye

Yarım su bardağı pilavlık bulgur

1 küçük soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yeteri kadar taze çekilmiş kişniş tohumu, tane karabiber.

Öğütülmüş himalaya tuzu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:

Çok ince bir şekilde yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak yağda hafifçe sotelenir. Daha sonra şehriye ilave edilerek rengi hafifçe dönene kadar kavrulur. Bulgur ve mercimek ilave edilerek bir süre daha baharatlar ile sotelenir. Bir tatlı kaşığı biber salçası bir miktar suda ezilerek karışıma katılır. Daha sonra malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir, ara sıra hafifçe karıştırılarak 20 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 52
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1899
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster