- Kategori
- Türk Mutfağı
Şehriyeli tavuk köftesi
Köfte Malzemeleri:
- 3 adet tavuk budu
- Yarım su bardağı tel şehriye
- Yeteri kadar su
- 8-10 dal maydanoz
- 2 dal kıyılmış taze soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı un
Kızartmak İçin:
- Ayçiçek yağı
Köfte Yapılışı:
- Butlarını bir tencereye alın.
- Üzerine çıkacak kadar su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip, haşlayın.
- Suyunu süzün ve elinizle incecik didikleyip, bir kaba alın.
- Şehriyeyi de tuzlu suda haşlayın ve süzüp, ete ilave edin.
- Kıyılmış maydanoz, taze soğan ve zar şeklinde doğranmış kırmızı biberi ekleyin.
- Kaşar peyniri, çırpılmış yumurta, sıvıyağı, köri, un, tuz ve karabiber katıp, tüm malzemeyi karıştırıp daha sonra yoğurun.
- Hazırladığınız tavuklu hamurdan iri parçalar koparın ve elinizle yassı şekil verip, tepsiye dizin. Buzdolabında yarım saat bekletin.
- Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın..
AFİYET OLSUN:)
devamı için: