Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '18

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Şehzade Kebabı

Şehzade Kebabı
 

Sofranızda lezzetli bir görsel şölene yer açın. Şehzade kebabı tam bir davet yemeği. Deneyin beğeneceksiniz. Gelelim tarife.

       Malzemeler :
    1 kg patlıcan
    1/2 kg. kuzu kuşbaşı
    15-20 adet arpacık soğan
    10 adet sivri biber
    5 adet domates
    1 yemek kaşığı salça
    tuz karabiber
    sıvıyağ

       Yapılışı :
   Patlıcanları alacalı soyup,1 kaşık  tuz 1 kaşık elma sirkesi kattığımız suya koyuyoruz. Elma sirkesi patlıcanın kızarırken yağ çekmesini önlüyor. 20 dak.kadar bekletip çıkarıp yıkıyoruz kuruluyoruz  ve parmak uzunluğunda dilimleyip doğruyoruz.

   İlk önce kuzu etini ateşe koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz..Bu arada patlıcanların rengi dönene kadar kızartıp kağıt havluya çıkartıyoruz. Arpacık soğanları tavada hafif kızartıp suyu çeken eti ekliyoruz.. Salça yerine domates püresi de  kullanabilirsiniz.. Biraz su ile salçayı inceltip etli soğana ekliyoruz..Tuzunu karabiberini katıyoruz.

   Fırın kabına patlıcanları alıp üzerine etli sosu gezdiriyoruz. Domatesleri dilimleyip, üzerine döşeyip aralarına sivri biberleri yerleştiriyoruz.. Pişirme kağıdını üzerini kapatacak ölçüde kesip musluğun altında ıslatıyoruz ve suyunu sıkıyoruz. Kebabın üzerini ıslak kağıt ile kapatıyoruz..180 derece fırında 45 dak. pişiriyoruz. Daha sonra kağıdı açıp 15 dak. daha fırınlıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.

   Afiyet olsun..

 
Toplam blog
: 28
: 313
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

1967 İstanbul doğumluyum. Lise mezunu ev hanımıyım. Yemek yapmayı değişik tarifleri inceleyip dam..