Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '08

 
Kategori
Eğitim
 

Seichim- Seichem -Sekhem- Seikhem Reiki Nedir

Seichim- Seichem -Sekhem- Seikhem Reiki Nedir
 

Seichem Reiki şifa veren ve dönüşümü sağlayan bir grup enerjiyi kapsar. Bu enerjiler, Patrick Zeigler’in 1980’de Mısır’da Büyük Piramitte geçirdiği bir gece sonucunda yaşadığı orjinal tecrübelere dayanır. Bu tecrübe, büyük piramittte bir gece geçirmek için Mısır Hükümetinden izin alan başka iki kişinin yaşadıklarıyla oldukça büyük benzerlikler gösterir. Partick, çok güçlü bir enerji tarafından sarıldığını anlatır. Çok kısa bir zaman içinde Hortum’da bir Sufi Masteri tarafından uyumlanır. Amerika’ya döndüğünde Barbara Weber Ray ile Reiki çalıştı. Seichim, Piramid’de yaşanan enerji tecrübesi, sufizm ve reikinin bir birleşimi olarak görülebilir.

5 yıldır hem Usui Reiki hem de Seichem Reiki master olarak her iki enerjiyi de sıklıkta tecrübe etmekteyim.Usui Reiki, Reiki sisteminin temeli olan bir enerjidir ve diğer Reiki türleri ondan sonra ve onu temel alarak ortaya çıkmış farklı titreşimlere sahip enerji türleridir.

Hangi enerji türünü ne zaman kullanmanız gerektiği, içsel olarak sizi yönlendirmektedir.Seichem Reiki dönüşüme uğrayan bir enerjidir, çoğu zaman tek başına kullansam da kimi zaman Usui Reiki ile başlayıp Seichem’e çevrilebilmektedir.İşte tam bu noktada, uygulayıcı olarak her iki enerji arasındaki farkı belirgin olarak hissedebilmekteyiz.

Seichem’in yoğunluğu, titreşim alanı ve etkileri Usui Reiki’den biraz daha farklıdır.Usui reiki gibi yumuşak bir enerji olmasına rağmen daha yoğun ve hızlı bir etki süreci gözlemlemekteyiz.Rahatsızlıklarda Seichem çok yoğun bir akış sağlamaktadır, bu da rahatsızlığın daha kısa bir sürede şifa bulmasını sağlamaktadır.Temelde Usui Reiki ile benzer tekniklerin ve el pozisyonların kullanıldığı Seichem Reiki, uygulayıcıda ve uygulanan kişide duyum olarak da belirgin olarak etkilerini göstermektedir.Çok basit bir sarkaç deneyi ile benzer iki nesnenin hangisine Usui Reiki , hangisine Seichem Reiki verildiği kolaylıkla gözlenebilmektedir.

Seichem Reiki eğitimi özellikle Usui Reiki Master seviyesindekilere verilmekle birlikte, 2. seviye uygulayıcılarına da uyulmama yapılabilmektedir.Bunun nedeni, Usui Reiki’den daha yoğun bir enerji olan Seichem’in, belli bir seviyede enerjiye alışkın olan kişilere verilmesi ayrıca sembol bilgilerinin olması gerektiğidir.
Seikhem Reiki Master Burcu Barış Künar

 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..