Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

03 Mart '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şeker Hastalarında Depresyon Riski

Şeker Hastalarında Depresyon Riski
 

İnternet görseller


ŞEKER HASTALARINDA DEPRESYON RİSKİ

Şeker hastalarında depresyon, anksiyete bozuklukları ve özellikle iğne fobisi, yeme bozuklukları, psikotik bozukluklar ve demans gibi psikiyatrik hastalıkların neden fazla görüldüğü, yaşanan sinirlililik halinin altında nelerin yattığı, hastalığa uyum sorunlarının oluşturduğu kaygı ve stresin nasıl yenileceği gibi konuları uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ''İyi Bak Kendine'' programında değerlendirilecek.

Şeker hastası olan kadınlarda neden depresyon ve yeme bozukluklarına sık rastlanıyor?

Erkek diyabet hastalarında görülen cinsel işlev bozuklukları kişide başka ne gibi sorunlara sebep olmaktadır?

Diyabetiklerde neden anksiyete bozukluğu yaşanır?

Aşırı çalışkan, kaygılı, beden sağlığına önem vermeyen kişilerde diyabet, kalp ve tansiyon sorunları diğer kişilere oranla neden daha fazla görülüyor?

Kan şekerinin düşeceği korkusu, hastalığa uyum sorunları, kendine zarar verici gibi davranışların görülmesinin altında neler yatıyor olabilir?

Şeker hastaları neden karşı cinsle yakınlaşmaktan ve aile kurmaktan çekinirler?

Kendine olan güvenleri neden azdır?

Şeker hastalarının temel endişeleri ve korkuları nelerdir gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam ''İyi Bak Kendine'' programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.


Şeker hastalığı beyin işlevlerinde nasıl bir olumsuz etkiye sahiptir?

Moral düzeyleri nasıl yüksek turmak mümkün olur?

Diyabet mi psikiyatrik hastalıklara zemin oluşturur, psikişyatrik hastalıklar mı şeker sebebidir gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan ''İyi Bak Kendine'' programının konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Konsültasyon Liyeson Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Arıkan ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Dr. Boray Erdinç olacak.

İlaç tedavisine uyum nedir?

Terapiye ihtiyaç duyarlar mı?

Normal kişilere göre depresyona girme riskleri nedir?

Öfke sorunu yaşarlar mı gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ''iyibakkendine@ulketv.com.tr’'' adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Irak Savaşı’nın gerekli olduğunda ısrar eden ve işgali başlatmak için kitle imha silahları yalanını öne süren eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in işgal sonrasında ciddi depresyona girdiğini öne süren A.A’nın yorumlayacak. Independente göre savaş yüzünden aldığı eleştiriler nedeniyle ağır baskı altında kalan Blair’in parlamento görüşmeleri esnasında dalıp gittiği, hatta geceleri gördüğü kâbuslar nedeniyle yatağından fırladığı şeklindeki haberi İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ''Koruyucu Ruh Sağlığı'' programı ''İyi Bak Kendine'' bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlık huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..