Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Genel Sağlık
Okunma Sayısı
8332
 

Şeker hastalığı ve çörekotu

BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ

Şeker hastalığı; Gençlik şeker hastalığı (Tip-1) ve yaşlılık şeker hastalığı (Tip-2) olarak iki ayrı şekilde görülmektedir. Bu güne kadar yapılan bilimsel çalışmalarda gençlik şeker hastalığı için tatmin edici bir sonuca ulaşılamamıştır. Ülkemizde 6 milyon şeker hastası olduğu ve her yıl 250000 artış gösterdiği belirtilmektedir. Yaşlılık şeker hastalığında baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve iltihaplı hastalıklara yatkınlık görülmektedir. Hastalığın ilerlemesi durumunda organ hasarları meydana gelebilmektedir. Alman kanunlarına göre düzenlenen modern tıbbi tedavide Çin tarçını, sarı ve siyah karnıyarık tohumu ve sarı karnıyarık tohum kabuğu kullanılmaktadır.

Çin tarçınının etkisi doğrudandır, sarı ve siyah karnıyarık tohum ve kabuğunun etkisi ise şişerek şekerlerin kana geçme miktarı ve hızını kontrol etme şeklindedir. Yapılan bilimsel çalışmalarda çörekotunun kandaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıklanmıştır. Çörekotunun vücuttaki enzim üretiminde ve dengelenmesinde destek olduğu bilinmektedir. Şekerin hücrelerde yakılmasında insülin gibi davranan diğer enzimlerin ( Prostaglandin) üretimi çörekotu ile düzenlenerek kandaki şeker miktarı normal seviyeye düşebilmekte ve organlar korunmaktadır.

Çin tarçını kabuğu:Öğütülmüş veya dövülmüş 1 çay kaşığı kabuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir.

Siyah karnıyarık tohumu,

Sarı karnıyarık tohumu,

Sarı karnıyarık tohum kabuğu:Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı tohum bir bardak su ile içilir, daha sonra iki bardak su daha içilir. 1-2 yemek kaşığı tohum kabuğu yoğurt veya çorbaya karıştırılarak yenir. Şeker seviyesi çok yüksekse tohum kabuğu tercih edilmelidir.

Çörekotu:Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp biraz suyla yenir, süt veya yoğurtla yenmemelidir.

Uygulamaya 8-10 ay devam edilir. Öğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır. Not: Hamilelik döneminde çörekotu yenmemelidir, doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından faydalıdır.

Kaynaklar: 1- Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009, ISBN: 978, 9944-790-31-4, (0212) 5285076-5286005.

2- Dr. Ahmet Toptaş, ÇÖREKOTU Tepeden tırnağa şifa deryası, Gonca Yayınevi, İstanbul 2008, ISBN: 978-9944-62-613-2, (0212) 5285076-5286005.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Keşke mesaj değil de yorum yazsaydınız. Çörek otu yiyince hep bir rahatlık hissederim. demek ki insan bünyesi olumlu olan maddeleri daha bir kabulleniyor. Değerli çalışmaları buradan aktarmanız çok güzel. elinize sağlık. Esenlikle.

Ezgi Umut 
 23.12.2009 15:33
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 157
Toplam yorum
: 26
Toplam mesaj
: 15
Ort. okunma sayısı
: 4321
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster