- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Şeker Hastalığını Önleyen Beslenme Alışkanlıkları
Karbonhidrat grubu gıdalar aşırı tüketilmemeli...
Nişastalı yiyecekler iyice azaltılmalı ya da hiç yenmemeli...
Beyaz pirinç pilavından uzak durulmalı...
Eğer bulunabilirse kepekli pirinç kullanılmalı...
Fasulye, nohut ve mercimek gibi şekerden koruyan kuru baklagiller daha sıkça tüketilmeli...
Konsantre meyve sularından, gazoz ve kolalı içeceklerden uzak durulmalı...
Bilhassa fruktoz şurubu katılmış içecekler mutfağa dahi sokulmamalı, bunların yerine su ve ayran tercih edilmeli...
Sıvı yağ kullanımında zeytinyağı tercih edilmeli...
Süt ve süt ürünleri, bilhassa yoğurt sofradan eksik edilmemeli...
Meyve-sebze tüketimi artırılmalı...
Yemekler buharda, fırında veya ızgarada pişirilmeli...
Daha sık balık yenmeli ve omega-3 desteği kullanılmalı...
D vitamininden yana zengin bir beslenme planı oluşturulmalı...
Şekerden ve şekerli gıdalardan uzak durulmalı, tatlı, unlu yiyeceklere daha az yer verilmeli...
Tarçından mümkün olduğunca faydalanılmalı...
Öğünlerde salataya bolca yer verilmeli...
Fast food gıdalardan, bilhassa fast food dükkânlarındaki tatlı, dondurma ve kızartmalardan uzak durulmalı...
Sık ama az yemek yenmeli...
Alkol tüketilmemeli...
Akşam yemeği erken vakitte yenmeli.