Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Şeker İş Sendikası aileleri uyarıyor: Çocuklarınızı NBŞ’li ürünlerden uzak tutun!

Şeker İş Sendikası aileleri uyarıyor: Çocuklarınızı NBŞ’li ürünlerden uzak tutun!
 

BURDUR ŞEKER İŞ; İMZA KAMPANYASI STANDINDA!


Şeker İş Sendikası, Şeker Fabrikalarının bulunduğu bütün illerde olduğu gibi, Burdur’da da AKP Hükümeti’nin NBŞ kotalarını yüzde 35’ten yüzde 50’ye çıkarması karşısında halkı ve aileleri uyarmak, tatlandırıcıların insan sağlığı üzerindeki öldürücü etkisi konusunda kamuoyunda duyarlılık yaratmak amacıyla Cumhuriyet Meydanına imza standı kurarak 3 günlük bir imza kampanyası başlattı.

Biliminsanlarının, sağlık boyutuyla yüzyılın en büyük felaketleri arasında sayılan nişasta bazlı şekerlerin (NBŞ’nin) günlük hayatta tükettiğimiz ürünlerin imalatında kullanılmasının gelecekte insan sağlığının önü alınamayacak boyutlara ulaşmasına neden olabileceği iddiaları ile AKP Hükümeti’nin her yıl NBŞ oranlarını artırması, son olarak bu oranın yüzde 50’lere kadar yükseltilmesi sonucu harekete geçen Şeker İş Sendikası, şeker fabrikalarının bulu8nduğu bütün illerde kamuoyunun dikkatlerini NBŞ’ye çekmek amacıyla imza kampanyaları düzenlemeye başladı. Bu kapsamda Burdur Şeker İş Başkanı Mustafa Onay Cumhuriyet Meydanında dün başlattığı “Obeziteye Hayır!”, “Diyabete Hayır!”, “Sağlıklı Nesiller İçin Bir İmza Da Siz Atın!” sloganlarıyla imza topladıkları imza kampanyasını sürdürmektedir.

Şeker İş Başkanı ve Türk İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay imza standının başında bir yandan imza topladı; bir yandan da KıvılcımHaber’in sorularını cevaplandırdı.

KıvılcımHaber’e verdiği özel demeçte Şeker İş Başkanı ve Türk İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay, kampanyalarının sadece Burdur’da değil, 25 kamu ve 5 özel fabrikanın bulunduğu illerde yapıldığını belirterek, Şeker İş olarak hem NBŞ ile hem de özelleştirmelerle mücadele ettiklerini vurguladı. AB ülkelerinde yüzde 0 ile 1 arasında değişen tatlandırıcı yüzdesinin ülkemizde son olarak yüzde 50 artırıldığını belirten Onay, Danıştay’daki mücadelelerinin yüzde 50’yi engelleyemese de AİHM’ye başvuruları nedeniyle Hükümetin bunu yüzde 35’lere çekeceğinin kesinleştiğini ifade etti.

NBŞ Nedir?

Şekerden yüzlerce kat daha tatlı olan ve sağlığımızı olumsuz etkileyen (NBŞ) yapay tatlandırıcıların ithalatındaki artışın temel nedeni şekere göre çok ucuz olması gelmektedir. Amerika’da bir dönem yasaklanan, kansere neden olduğu iddia edilen, diyetisyen ve doktorlar tarafından kullanılmaması tavsiye edilen yapay tatlandırıcıların ülkemizde özellikle büyükşehirlerde tezgâhlarda çok ucuz fiyatlara açıktan satılması, bu ürünlerin ithalatını her yıl daha da artırmaktadır.

Merdiven altı imalat ve nişasta esaslı şekerlerin kotalarının her yıl Bakanlar Kurulu’nca arttırılması ile meydanı boş bulan NBŞ kartelleri reçelden bala, şekerlemelerden çikolata ve süt ürünlerine kadar birçok gıdanın üretiminde insan sağlığı gözetilmeden mısır şurubunu kullanabilmektedir.

NBŞ’ler yüzyılın en büyük felaketleri arasında

Bize göre sağlık boyutuyla yüzyılın en büyük felaketleri arasında sayabileceğimiz nişasta esaslı şekerlerin günlük hayatta tükettiğimiz ürünlerin imalatında kullanılması gelecekte insan sağlığının önü alınamayacak boyutlara ulaşmasına neden olabilecektir. Şeker pancarından elde edilen doğal şeker yerine farklı işlemlerden geçirilerek enzimlerine ayrıştırılan mısır şurubunun kullanılmasının başta obeziteye bağlı olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarması uzmanlar tarafından ifade edilmesine rağmen,  NBŞ üretimiyle ülkemizde doğal şeker üretimine de darbe vurulmaktadır. Şeker İş Genel Başkanı- İsa Gök

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..