Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

02 Nisan '10

 
Kategori
Doğal Hayat
Okunma Sayısı
1608
 

Şeker Kamışı

Şeker Kamışı
 


Şeker kamışı tarımı, dünyada ilk defa Çin, Mısır ve Sicilya'da yapılmıştır...


Amerika'nın keşfinden sonra Antil Adaları ve Güney Amerika'da da yetiştirilmeye başlanmıştır...


Bu bitki, sakaroz şekeri denilen önemli bir besin maddesi verir...


Avrupa'lılar, Doğu'luların eskiden beri bildikleri şekeri tanımakta uzun süre gecikmişlerdi...


Yiyecek ve içeceklerine tat vermek için, içlerine bal katarlardı...


Bu nedenle, Haçlı orduları tarafından Avrupa'ya getirilen şekere uzun zaman "Doğu balı" demişlerdir...


Şeker kamışı, 3-4 metre uzunluğunda, buğdaygillerden, kamışa benzer bir bitkidir...


Olgunlaştığı zaman, gövdesinin iç kısmı, şurup kıvamında tatlı bir sıvıyla dolar; işte şeker de bu sıvıdan elde edilir...


Biçilen kamışlar parçalanır, ezilir ve presten geçirilir...


Bu işlem sonunda çıkan sıvı, bileşimindeki şeker billurlaşıncaya kadar kaynatılır...


Böylece, 100 ton şeker kamışından 10 ton civarında şeker alınır...


Sakaroz adı verilen bu şekerin bileşimi pancardaki şekerle tamamen aynıdır...


Şeker kamışı üretiminde, Küba, Brezilya, Hindistan ve Meksika başta gelirler.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bütün bitkilerin bir yararı var gibi. Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 04.04.2010 20:45
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3308
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster