Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Deneme
 

Şeker tadında

Şeker tadında
 

Mutluluğun rengidir pembe, kız çocuklarının da öyle.


Nasıl ki, bir kokusu olmalıysa yaşamanın birde tadı olmalı benim için. Mutluluk veren, huzur veren, güzel şeyleri çağırıştıran, çocukların en sevdiği şey olan şeker tadında. Hayata bir tutam renk, bir tutam lezzet, bir çimdik te çocuksu neş'e katmak adına. Ve zaten bu yüzden mutluluğun rengidir pembe, kız çocuklarının da öyle. Şöyle uçuk, yoğun, pastel, yumuşacık şeker gibi bir pembe. Biraz ışıltılı, biraz gizemli, bir o kadar çekici, sevimli.

Gizemli bir sihir gibidir pembe. Uçsuz bucaksız özlemdir. Gökyüzünün pembeliğinden, bir tomurcuk güle, oradan da hayallerinize uzanır güzelliği bu uçucu rengin. Sevmeden edemezsiniz. Çarpıcıdır, ışıklıdır, farklıdır ve kişiliklidir. Tıpkı kız çocukları gibidir. Hayatınıza masalsı detaylar katan.

Kız çocukları hayata zarif bir tat sunuyorlar, mutluluk vaadediyorlar, eğlenceli, sevecen. Herşeye daha içten, daha samimi yaklaşıyorlar. Kalbinizi ışıklarla doldurup huzurla nefes almanızı sağlıyorlar. Ellerini kalbinizden hiç çekmiyorlar, sevgilerini göstermekten hiç çekinmiyorlar. Hep yanıbaşınızda, dizinizin dibinde. Hayatın tam kalbine giden yol onlar, düşlerinizdeki gerçek. Minicik bir detaydan koskocaman bir yaşam sunabilirler size. Hayranlık duygusunun da ötesinde.

Gözleriniz ışıl ışıl mutlulukla yanarken, iç güzelliğinizi keşfetmeniz an meselesidir onlarla. Sonsuz ufukları seyretmeye hiç doyamayan insanların buluşma noktasıdır kız çocukları. Sevgiyle örülen, çok ender rastlanan bir inceliğin ruhunu taşırlar. Yaşamak bir keyiftir onlarla, terapi gibi. Duygusal ve zihinsel yaşamınızdaki yaratıcılığın kapılarını bambaşka dünyalara açarlar. Kendilerine has bir çekicilikleri vardır. Biraz muzip, biraz espirili, cıvıl cıvıl ama mutlaka çok sevimli. Evet, onlar yaşama hep şeker tadında bakıyorlar, şeker tadında yaşıyorlar. İçinde oldukları her şeye de aynı tadı katıyorlar.

Yaşamın rengi, yaşamın tadı onlar. Sizi kucaklayıp bir daha hiç bırakmayan, sizi sahiplenen, kuşatan birer bonbon şekeri gibiler; tadına doyamadığınız, öpmeye, koklamaya kıyamadığınız. Size her sarılışlarında içinizdeki çocuk şarkılar söylemeye başlar. Öylesine güzeller ki, yaşam bahçesinin en güzel, en nadide çiçeği onlar. Kıyafetleri pembe, ayakkabıları, çantaları yumuşacık şeker gibi pembe. Kızımın söylediği gibi, '' hem de pembe''. Onlar herşeyin pembesini istiyorlar eminim ki, hayatın da. Pembe gözlüklerle bakmak, pembe bulutlarda dolaşmak, hayatı toz pembe yaşamak, yaşatmak şeker tadında. Öyle güzel ki, onlarla.

Bütün güzel şeylerin şekerli bir tadı var. Özel ve mutlu günler hep şeker tadında yaşanır. En güzel anlar şeker tadında paylaşılır. Hayatın bu en tatlı ortağı sevgiyi ne de güzel anlatır, hep şeker tadında yaşayalım diye. Şeker, bir armağan sevdiklerimize sunduğumuz. Kız çocukları da Tanrı'nın, bir armağanı olmalı bize. Sevgimizi, mutluluklarımızı çoğaltalım, hayatı hep şeker tadında yaşayalım diye.

Bir kız çocuğu bambaşka anlamlar yüklüyor bir annenin hayatına, bambaşka renkler, tadlar katıyor. Pembe bulutlar, mutlu günler serpiştiriyor yaşamına. Hayatımın tadı, en güzel ayrıntısı, en yumuşak pembesi şeker kızım!... Tüm yeniliklerin, tüm güzelliklerin kaynağı, temizliğin vazgeçilmez aydınlığısın sen. Yalın ve yumuşacık ruhunun aydınlığında, ruhum kanatlanmış gibi. Hayal ile gerçeğin birleştiği o ince çizgisin sen. Yaşamımın en neş'eli, en sürprizlerle dolu dönemisin. Yaşamın belki de en yaşanmaya değer kısmı.

Öylesine çok sevgi yükledin ki bana, öyle çok renk, tat kattın ki yaşamıma, seni sevmek, seninle yaşamak nefes almak kadar gerekli, yaşamak kadar önemli benim için. Öyle çok sevgi verdin, öyle çok çoğalttın ki, yeni bir ben yarattın benden. Ellerin ellerimde yaşamak ne kadar gerekli benim için, ne kadar önemli artık ve öylesine vazgeçilmez. Cennetin doruklarında bir düş gibi seninle yaşamak. Ben de yaşamımda bir düş yarattım; Kendim ve sahip olduğum en güzel şey olan senin için. Pembe düşleri yaşayalım, yaşatalım diye. Masalımsı bir renk katmak, hep şeker tadında yaşamak istiyorum hayatı bu yüzden seninle. Ve sana şeker tadında bir yaşam sunmak bütün yüreğimle...

REZZAN SAİTOĞLU

 
Toplam blog
: 34
: 1133
Kayıt tarihi
: 18.04.10
 
 

Hayatım boyunca yazı yazmayı çok sevdim. Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü mezunuyum. Kızıma öğr..