Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '22

 
Kategori
Deneme
Okunma Sayısı
28
 

Şekerin Şekeri Daha mı Fazla?

Her şeye şeker diyoruz ama esas şeker çay şekeri.

Neden?

Şekeriniz düştüğü zaman ilk o öneriliyor çünkü mesela çikolata önerilmiyor.

Niye ki, bir sürü şeker var.

Yarısı kireç taşı ama işte gerçek şeker buymuş.

Bunu pek anlamıyorum çay şekerinin şeker oranı daha mı yüksek?

Hem şekerin oranı da mı var tatlıysa tamam.

Ya korkut meyveli şunlu bunlu, üstelik renkli, boya; yani katkılı.

Kireç taşı katkı değil mi?

“Katkı değil ana madde”

Taş mı yiyoruz lan biz!

Eskiden cam şekeri(yoksa çam mıydı)akide şekeri, bulduğum, düşürdüğüm, alamadığım, şeker yüzünden sopa yediğim…

İşin Türkçesi çay şekeri ile diğer şekerler ve şeker katkılı yiyecek içecekler arasında sanki fark var.

Ama hepsi tatlı…

Şeker diye satılıyor biz aynı sanıyoruz, çayına koyan da olmamış bilmiyoruz.

Diğer şekerler çay şekeri değil, arada fark var.

Tatlı olması ölçü değil her şey tatlı.

NAHİDE ÇELEBİ, ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 6235
Toplam yorum
: 15275
Toplam mesaj
: 283
Ort. okunma sayısı
: 635
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster