- Kategori
- Yemek - Mutfak
Şekerpare tatlısı
keyfiniz de şekerpare gibi olsun
Kalabalık misafirleriniz geldiği zaman bolca sunabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız bir tatlıdır şekerpare.
Malzemeler:
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
250 gram tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
Un (hamur ele yapışmayacak dereceye gelene kadar koyulur)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
250 gram fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
¼ limonun suyu veya 3-4 tane ufak boy limon tuzu
Yapılışı:
Büyükçe bir kabın içine sırasıyla yumurtalar, yağ ve pudra şekeri, irmik , un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya koyularak hamur yavaş yavaş yoğrulur ve buz dolabında 15 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılır ve elde yuvarlandıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir, topların üzerine fındık koyulur.
Daha sonra şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecelik fırında pişirilir.
Daha önce hazırlanmış olan soğumaya yakın ılık şerbet bir kepçeyle, sıcak şekerparelerin üzerine dökülür ve tepsinin üzerine ikinci bir tepsi koyarak şekerparelerin şerbeti çekmesi beklenir.
Yarım saat sonra servise hazırdır, afiyet olsun.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Sibel Koçarslan