Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '21

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Şekerpare


Merhaba. Bu gün 1980 li 1990 yılların en meşhur ev tatlısı "Şeker pare" tarifini seçtim. Kimileri bu tarife anneanne tarifi diyor. Nedense babaanne tarife denmez. Babaanneler yapmıyor yada geline götürmüyor :) neyse... Tarifimiz öyle ağızda tam dağılan eriyen türden değil biraz dişe gelen kurabiyemsi bir lezzet. Bu tadı özleyenler için gelsin tarifimiz. Şimdiden afiyet şeker olsun.  


250 gr. kase margarin
1 su bardağı pudraşekeri
5 çorba kaşığı irmik
2 yumurta
4 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 kase bütün fındık içi

Şurup İçin:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğurma kabına pudraşekeri, irmik bir tutam tuz ve vanilyayı katıp harmanlayalım. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında ısınmış margarin ve yumurtaları ekleyin. Azar azar kabartama tozuyla karışmış olan unu ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Üzerini hafifçe düzleyip yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine birer fındık içi yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
Şerbet için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu da ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökelim. Tepsinin üzerini kapatıp şerbetini çekmesi için soğumaya bırakalım. Afiyet olsun...

 
Toplam blog
: 44
: 49
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı  ..