Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Şekil Almayan Saçlar İçin Öneriler

Şekil Almayan Saçlar İçin Öneriler
 

Saçlar Bir Türlü Şekle Girmediğinde..

Parlak saçlarınız bir anda yağlanıverdi. Ya da boyattınız ve cansızlaştı. Ne kadar köpük, jöle, krem denerseniz deneyin, aynanın karşısında ne kadar vakit geçirirseniz geçirin bir türlü saçlarınıza söz geçiremiyorsunuz. Çünkü metabolizmanız değişiyor ve dolayısıyla saç yapınız da değişikliğe uğruyor.

 

  • HACİMLİ SAÇLAR

Saçlarınıza daha fazla hacim kazandırmak için normal işlemin tam tersini uygulayın: Önce krem sürün sonra şampuan.

  • YAĞLI SAÇ DİPLERİ

Eşit miktarda alkolsüz tonik ile suyu spreyli bir şişenin içinde karıştırarak saç diplerinize sıkın ve fon makinesiyle kurutun.

  • YAĞLI SAÇLAR

Çay ağacı yağı şampuanı, saçların dengesini sağlamakta oldukça yardımcıdır. Az miktarda çay ağacı yağını da her zaman kullandığınız şampuanınıza karıştırabilirsiniz.

 

İPUCU :  EL YAPIMI SAÇ BANDI

Makyaj yaparken saçlarınızın yüzünüze gelmesini engellemek için eski bir külotlu çorabın bacak kısmını üç dört cm kadar keserek kendinize bir bant hazırlayabilirsiniz. Aynı bantla dışarı bile çıkabilirsiniz.

 

  • ÇOK YAĞLI SAÇ KÖKLERİ

Yarım çay kaşığı bebek pudrası ya da mısır nişastasıyla saç diplerinize masaj yapın. Sonra başınızı öne eğerek elinizle köklerinden kabartın. (Sarışınsanız, bu iki madde saçlarınızla çok iyi uyum sağlayacaktır. Kahverengi saçlarınız varsa bebek pudrası ve nişasta yerine bronzlaştırıcı pudraları tercih edin.)

  • SAÇLARINIZIN YAĞLANMASINI ÖNLEYİN

Yağlı saçlar için formüle edilmiş günlük bir şampuan kullanın. Fakat kafa derinize masaj yapmak yerine parmaklarınızın iç kısımlarıyla başınıza bastırın. Tararken de aynı kural geçerli, eğer kafa derinizi çok sert ovalarsanız bezlerin daha fazla yağ üretmelerine yol açarsınız.

Devamı : http://www.ciltrehberi.com/sekil-almayan-saclar-icin-tuyolar

 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..