Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '16

 
Kategori
ÖSYS
 

Şekil ve Grafik soru çözümlerinde dikkat!

Şekil ve Grafik soru çözümlerinde dikkat!
 

Şekil Ve Grafik Soru Çözümlerinde Dikkat!


Sınavlarda şekil ve grafik sorularında adayların yaptığı muhtemel hatalar, verilen ipuçlarını yanlış yorumlanma, şekil ve grafiğin değişkenlerine dikkat etmeden işleme başlama ve verilen şekilsel bilgilerdeki ayrıntılara dikkat etmemeleridir.

Bu tür sorularda soru kökünü okumadan ve doğrudan şekle yönelerek çözüm yapmaya çalışmak adayları yanlış cevaplara yönlendirirken, sorunun hatalı ya da eksik çözülmesine de neden olmaktadır. Şekil ve grafik sorularında karşılaşılan diğer bir problem ise adayların verilen bilgileri grafiğe dönüştürememeleridir.

Şekil ve grafik sorularında doru cevaba ulaşabilmek için öncelikle bilgiye nasıl ulaşacağının doğru analiz edilmesi gerekir. Ayrıca bu tür sorularda seçenekleri doğru okuyup, örtüşmeyen cevabı görebilmek hem süreyi kısaltacak hem de doğru yanıta ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Şekil ve grafik soruların görselliği öğrenciler üzerinde kaygı oluşturabilir. Adayların soruları görselliklerine göre derecelendirmemeleri gerekir.

Unutulmamalıdır ki şekil ve grafik sorularında cevaplar, verilen ipuçlarında gizlidir. Ayrıca bu tür soruları zihnen çözmek hatalı bir yaklaşımdır.

İşlem yapmadan zihinden yapılan çözümler öğrenciyi yanlış denklemi kurmaya ya da eksik veri kullanmasına neden oluyor.

 

 
Toplam blog
: 60
: 233
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

Her türlü eğitim yazıları, özellikle sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere gerekli olan bilgil..