Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şekilli bireyler topluluğu (ŞBT) : Olağan dışı günler

Şekilli bireyler topluluğu (ŞBT) : Olağan dışı günler
 

Bir Araya Gelenler, kapalı kapılar ardında, oldukça uzun süren bir çalışma sonucunda, şeklini, rengini ve hacmini özene bezene planladıkları , hepsini aynı şekilde imal etmeyi başardıkları ve "ne müthiş oldu" diye niteledikleri yanları köşeli kalıplara, uğraşmışlar, şekilsizleri tıkmışlar; geriye kalan diğer şekilsizleri bir türlü tıkamamışlar ve üstüne üslük, yerinde durmayı bile gereksiz gören yaramaz şekilsizlerin rast gele sağa sola saçılmalarına bir türlü engel olamamışlar, “nasıl yaparlar bunu?” diye şaşırmışlar, yine de bakmışlar, belki de göreceli düzgün bir diziliş oluşturmuşlardır diye düşünmüşler, incelemişler; arada, "ne kötü diziliş, düzeni bile yok" diye küçümsemişler; “bakın şunlara, biri diğerinin üstünde, diğeri onun altında, biri yakınında, diğeri ondan daha da yakında, bunu nasıl yapabilirler” diye birbirlerine fısıldamışlar, "bu şekilsizler, ne kadar uğraşmış olsalar da, dizilişlerinde bir sistem dahi oluşturmamışlar " diye eleştirmişler ama yine de içlerinde anlam veremedikleri ve sözle itiraf edemedikleri o garip merak duygusunu hissetmişler, sözsüz, iradesiz, birbirinin birer kopyası hareketlerle dışa vurmuşlar. Sol gözlerini kısmışlar, sağ kaşlarını biraz yukarı kaldırmışlar, sol ayaklarını ileriye doğru atmışlar, hafif kamburlarını çıkarmışlar, şekillerinin gerektirdiği şekilde tüm devinimlerini aynı anda ve aynı şekilde yapmışlar. Sonra korkmuşlar. “İyi ki biz böyle değiliz” diye hallerine şükretmişler.

Bir Araya Gelenleri Bir Araya Getirenler, bu kontrolsüz olayı yukarıdan bir yerlerden gizlice izlerlerken, şekilsiz olanların o güzelim kalıba sığmamakla, her şekilsiz olanın yapacağı gibi iğrençliklerine yakışan bir davranışta bulunduklarını düşünmüşler, hepsi de aynı şekilde, "ah bana, şu anda, gençliğimdeki şeklime dönmeme izin verseler de, o müthiş kalıba tekrar girsem, şekillensem, herkes beni görse" temennisini kalplerinden geçirmişler ve hatta Zarif Oval Şekillilerin o köşeli kalıba girmek için araya üst düzey kalıplardan çıkmış, Beş Köşeli Yıldızları devreye sokmaktan bile kaçınmayacaklarını, dikdörtgen ceplerinden servetler boşaltacaklarını düşünmüşler, ama Zarif Oval Şekilliler bunu istediklerinde, kendilerinin de aynısını istemelerinin şekilsiz bir davranış olacağını bildiklerinden, hemen tövbe etmişler.

Kalıba sokma işlemi o ana kadar herhangi bir sekteye uğramamış, şekilsiz doğanların hepsi düzenli bir şekilde, kendileri için özenle hazırlanan kalıplara rahatlıkla yerleştirilmiş, şekilsizken, şekilli, düzensizken düzenli olmak istemeyen terbiyesiz şekilsizlere o ana kadar hiç rastlanılmamıştı. Görülüyordu ki, şekilsizlerin bu beklenmedik şekilsizlikleri, zincirleme bir şekilsizliği tetikleyebilirdi. Bu cüretkarlık, Bir Araya Gelenlerde merak uyandırmıştı bile. Tepkilerini herkes görmüştü. Tepkileri, merak duyduklarının kesin kanıtı olmuştu. Tepki ve merak, şekilsizliğin başka bir şekilde dışa vurumu değil miydi? Sonrasında, hemen ardından sorular sormaya başlarlardı. Herkes kendince sorular sorar, nedenini düşünür, yanıtını arar, sonrasında kendisine özenle yontulan şeklini bozardı. Gerçek şekilli asla merak etmez, tepki vermez, kalıbının dışına çıkmayı bile düşünmezdi.

Hemen önlem almalı, şekilsizleri şekle, savruklukları ise bir düzene sokmalıydı.

Bir Araya Getirenlerin Sivri Kafalı şefi, şekillendirilmiş ama zamanla şekli bozulmuş bireylerce küstahça kaldırılması talep edilen torna makinesinin, ivedilikle olay mahalline gönderilmesine yönelik yazılı talimatı yazmaya karar verdi. Ama önce Köşeleri Parlak Sekizgen Omuzlu başkanına bilgi vermeliydi.

Görsel: Gift of Juliet Man Ray

 
Toplam blog
: 136
: 1494
Kayıt tarihi
: 16.02.07
 
 

Yaşam ışığını 1968 yılında Bafra’da gördü. İnşaat Mühendisi ve aynı sektörde yazılım geliştiren bir ..