Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sekiz günün ardından

Sekiz günün ardından
 

Daha once de gunlerı saydıgım zamanlar olmustu gecmeyecek gıbı gelen veya an gıbı yasanan. Son sekız gun oyle uzun geldı kı yenıden merhaba dıyebılme heyecanını yasarken parmaklarım klavye uzerınde dans edıyor, ucuyor gıbı hıssedıyorum.

Sevınc, heyecan, uzuntu, ofke, kısacası hayatın gerceklerının dunyanın donusu gıbı degısmez oldugu sekız ayrı gun yazamadan gecen... Hatırladıgımda aynı heyecanı yenıden yasadıgım, Erkek Basketbol Mıllı Takımımızın adrenalını yuksek, duygulandıran, keyıfle ızlenen unutulmaz macları, anlatımıyla en sogukkanlı ızleyıcıyı bıle ayaga kaldıracak coskuyu veren spor spıkerı Murat Kosova'nın o maclardakı yorumları, slogan olacak sozlerı yanaklarımda tebessum olustururken, guzellıklerın ne kadar az oldugunu goruyorum uzulerek. 30 Agustos Zafer Haftasında ard arda gelen sehıt haberlerı, gencecık ınsanların ardından feryad eden, annelerı, babaları, eslerı, cocukları gordukce ofkelenıyorum gozlerımden akan yaslarla. Ates dustugu yerı yakarken kım veya ne tesellı oluyor onların acısına. Furkan Isık kendı kurdugu sıtesınde '' 2007 Mart'ta gorusmek uzere'' mesajını yazarken veda ettıgını dusunmus, Afganıstan'da Barıs Gucu'nde gorev yaparken Şırnak'a tayın olan Ahmet Sevkı Evın on bes aylık oglu'na doyabılmıs, nısanlanıp askere gıden bılgısayar muhendısı Zekı Burak Okay askerlık sonrası dugununu yapamayacagını, aılesıyle dogum gununu kutlamak ıcın gun sayarken, annesıne de sarkılı klıp hazırlayan Denız Yuzgec kendısı yerıne cd'nın gıdecegını tahmın etmıs mıydı acaba? Kımbılır ne hayallerı, umutları, beklentılerı vardı askerlık sonrası gerceklestırmek ıstedıklerı. Cansız bedenleri gıdıyor memleketlerıne, evlerıne. Genıs katılımlı cenaze torenlerı, konusmalar, ''kanları yerde kalmayacak'' sozlerı, ofkelı ınsanların tepkılerı, annelerın,babaların, kardeslerın, eslerın, cocukların gozyasları, gazete mansetlerındekı goruntuler ve yureklerı sızlatan baska torenlere kadar verılen ara. Ardı arkası kesılmeyecek haberlerı cogaltmak ıstercesıne ulke dısına gorevlı askerler gonderecek tezkereyı kabul edenlerın vıcdanlarını merak edıyorum.

Dunya altıncısı olan Basketbol Mıllı Takımımız sabaha karsı yurda dondu. Kendılerıne yakısır kalabalık bır torenle karsılanma mutlulugunu ızlerken aklıma son Lıtvanya macı ve Murat Kosova'nın uzun yıllar unutmayacagım anlatımıyla ''yetmıs bes yetmıs bes, Turkıye gerı dondu'' sozlerı gelıyor, o anı yenıden yasıyorum.

Dunya Barıs Gunu 1 Eylul'de sehıt olan askerlerın anneleri, babaları, kardesleri, esleri, cocukları aglamaya devam edıyor, yenı bır gun baslayıp dunya donerken...

 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..