Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '21

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

SEKİZ MART

Her yıl "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olarak gündemleniyor. Niçin Dünya İnsanlar, Dünya Erkekler günü değil de, kadınlar günü?

Ana olan kadın insan, kız ya da erkek çocuk insan doğurur.  Her insanda kadınlık erkeklik hormonları vardır. Erkeklik hormonları dominant olanlar erkek, olmayanlar kadın olur. Bu nedenle insan; kadınla erkeğin toplamıdır: İnsan=Kadın+Erkek. Kadınlar ve erkekler insan olarak, eşit haklara sahiptirler.

Kadın insanlar, erkek insanlara karşı haklarını koruyamadıkları için, kadınlar günü cankurtaranına sarılmaya çabalıyorlar. Erkekler bedence ve  etkinlikçe kadınlardan güçlü ve kuvvetli. Güçlerini çıkarları doğrultusunda kullanarak, kadınları sollayıp öne çıkıyor,  eşitliği  bozuyorlar.

Niçin? Empati yokluğundan!.. Kadınlıktan ve erkeklikten kaynaklanan duyguları, düşünceleri, davranışları ; empatik olarak hissedemedikleri, düşünemedikleri, anlamlandıramadıklarından. Bu durum, her iki cinsiyetin birbirine yabancılaşmasına neden oluyor. Oysa, makul sınırlar içinde birbirlerine yakınlaşsalar kadınlar günü gündemden düşer.

Sadakatsızlık varsa, sadakatsızlığa uğrayanın niçin namusu kirlensin? Sadakatsızın namusu kirlenir. Kirli namusun deterjanı kan olamaz, mahkeme hükmü olur. Dünya Kadınlar Günü, Dünya erkeklerinin yüz karasıdır. Her 8 Martta her erkek, kadınlarla ilişkisini özeleştiriden geçirmeli; önündeki 364 gün içinde eleştirdiklerini tekrarlamamalıdır.

 

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..